JAVOR TRAŽI: Doživotna za sudije!
Foto: Saša Pavlić

JAVOR TRAŽI: Doživotna za sudije!

Fudbal -
Uprava ivanjičkog superligaša zahteva da se zauvek iz fudbala udalje arbitri koje krive za eliminaciju iz Kupa od Jagodine

Neće više da ćute.Fudbalsko džeparenje u Jagodini, posle kojeg je Javoru onemogućena istorijska prilika da se domogne završne borbe za trofej Kupa Srbije, još nije dobilo razrešenje iako su u istrazi navijači prepoznali krivce. Predsednik Javora Dragomir Lazović traži od fudbalske organizacije konkretnu kaznu za sudije Maju Vujovića i Sašu Živkovića iz Novog Sada.- Zahtevam u ime uprave Javora da se glavni sudija Vujovićeva i njegov pomoćnik Živković zauvek odstrane iz fudbala. Samo je doživotna suspenzija adekvatna kazna za tendenciozno suđenje koje je imalo za cilj da naš klub eliminiše u polufinalu Kupa - izričit je Lazović.Prošlo je već mnogo dana od utakmice, a niko se ne oglašava povodom „slučaja Jagodina“ i očiglednih sudijskih previda.- Navikli smo da se svašta dešava u našem fudbalu, ali izostanak bilo kakve reakcije zvaničnika posle onakvih odluka sudija u Jagodini mora da začudi svakog poštenog čoveka. Na našoj strani je kompletna javnost, koja se uverila da nam je poništen regularan gol, da našem igraču nije trebalo da se pokazuje crveni karton, ali kakva korist od toga - pita se Lazović.Predsednik Javora tvrdi da će se s ovakvom praksom nastaviti.- Krivci nastavljaju da rade, pripremaju se za naredne mečeve. Možda baš dođu ponovo u priliku da oštete Javor. Da se ubuduće ne bi desio nijedan sličan slučaj, najbolje je da takvi ljudi ne dobiju više priliku da sude.

Predsednik Javora Lazović
Predsednik Javora Lazović

Tuguje cela IvanjicaČeste nepravde na srpskim terenima ubijaju volju navijačima da dolaze na utakmice, teraju sponzore iz fudbala, a igrače požuruju u odluci da napuste Srbiju.- Utučena je cela Ivanjica, tim nam se raspada. Imamo veliki problem da vratimo momcima želju da se ponovo takmiče. Zbog toga ne možemo da ćutimo i mirno posmatramo kako se lako prelazi preko učinjene nepravde - poručio je Lazović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track