EMOTIVAC: Del Pjero poslao šampionsku čestitku Juventusu
Foto: REUTERS

SPORT:FUDBAL-JUVENTUS-DELPJERO

EMOTIVAC: Del Pjero poslao šampionsku čestitku Juventusu

Fudbal -
Pokušao sam da zamislim slavlje, ali u mom "filmu" slika je bila zamagljena. Kraj, moji prijatelji se raduju, trofej je spreman da se podigne, huk navijača... Sada je slika nešto oštrija, navijači su glavni akteri, napisao je Del Pjero

SIDNEJ - Legendarni kapiten fudbalera Juventusa Alesandro Del Pjero, trenutno član australijskog Sidneja, čestitao je šampionsku titulu Staroj dami iz Torina, prvu nakon njegovog odlaska iz kluba.

"Otkako sam napustio Juventus, nikada nisam razmišljao kako će izgledati da ovaj tim slavi bez mene. Nisam sve do pre nekoliko dana, kada je tabela jasno govorila da stiže druga titula u nizu. Pokušao sam da zamislim slavlje, ali u mom "filmu" slika je bila zamagljena. Kraj, moji prijatelji se raduju, trofej je spreman da se podigne, huk navijača... Sada je slika nešto oštrija, navijači su glavni akteri", napisao je Del Pjero na zvaničnom sajtu.

On je posebno "aplaudirao dugogodišnjem saigraču Đanluiđiju Bufonu".

"Poseban aplauz za Điđija, koji je zaslužio da podigne trofej kao kapiten. Čestitam svima koji su prošle sezone meni posvetili ovakav trijumf i onima koji rade "iza scene". Potvrdili ste da ste najbolji i kada su veliki izazovi. Ko poznaje Juventus, dobro zna da jednostavno nije moguće da se zaustavi na jednom uspehu. Morate da nastavite dalje isto tako" zaključio je Del Pjero.

On je dres Juventusa nosio od 1993. do 2012. godine i u tom periodu zvanično osvojio šest titula, plus dve nepriznate, a jednom je slavio u Ligi šampiona, Interkontinentalnom kupu, Kupu Italije i Intertoto kupu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track