NEREDI: Povređeno 30 osoba prilikom proslave titule PSŽ-a
Foto: REUTERS

NEREDI: Povređeno 30 osoba prilikom proslave titule PSŽ-a

Fudbal -
Zbog ovih nemira otkazano je planirano krstarenje igrača PSŽ-a Senom, saopštio je klub na svom sajtu.

PARIZ - Više od 30 osoba povređeno je u sukobima navijača i policije prilikom proslave titule prvaka Francuske Pari Sen Žermena u zapadnom delu Pariza.

"Trideset osoba je povređeno, među kojima je i troje policajaca", rekao je šef pariske policije Bernar Buko na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je u neredima uhapšen i 21 navijač "radi ispitivanja u vezi bacanja projektila i izazivanja štete".

Buko je rekao da su na stotine, možda i hiljadu izgrednika "pokvarili slavlje PSŽ-a".

"Nismo potcenili rizik od eventualnih nereda i zbog toga smo angaživali oko 800 policajaca", rekao je Buko i dodao da niko nije ozbljnije povređen.

Nekolicina umešanih u nerede nosili su majice PSŽ-a i penjali se na monažnu binu na kojoj su se nalazili igrači PSŽ-a koji su pokazivali pehar prvaka Francuske.

"Bina će se srušiti. U ovim uslovima ne možemo da pozdravimo igrače", objavio je zvanični spiker tokom proslave, a fudbaleri su bili primorani da napuste Trg Trokadero ranije nego što je bilo planirano.

Policija je bila prinuđena da upotrebi suzavac kako bi rasterala masu - više od 15.000 ljudi koji su se okupili radi proslave titule, prve za PSŽ od 1994. i treće u istoriji tog kluba.

"Na ulicama Pariza više neće biti proslave", rekao je Buko.

Fudbaleri Pari Sen Žermena osigurali su titulu prvaka Francuske pošto su u nedelju u derbiju 36. kola kao gosti savladali ekipu Olimpika iz Liona sa 1:0.

Dva kola pre kraja sezone Parižani imaju nedostižnih sedam bodova prednosti nad jedinim konkurentom, Olimpikom iz Marseja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track