OPORAVAK: Ivica Osim i Husref Musemić u istoj sobi
Foto: BETA

Problemi sa srcem

OPORAVAK: Ivica Osim i Husref Musemić u istoj sobi

Fudbal -
Proslavljeni igrač i trener osetio bolove u grudima i zbog toga je zbrinut u Kliničkom centru u Sarajevu.

SARAJEVO - Proslavljeni nekadašnji fudbaler i trener Ivica Osim jutros je hitno hospitalizovan na Kliniku za srce u okviru Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Popularni "Štraus sa Grbavice" u toku prepodneva je osetio bolove u grudima, zbog čega je primljen u bolnicu, gde doktori obavljaju preglede.

Osim je nekoliko puta tokom karijere imao velike zdravstvene probleme, a najteže je osetio 2007. godine, kada je kao selektor Japana doživeo težak moždani udar. Zahvaljujući velikim naporima japanskih lekara, Osimu je život spasen, posle čega se vrati u Bosnu i Hercegovinu i od tada izbegava poslove koji donose velike stresne situacije.

Osim je tokom karijere igrai za Željezničar, Cvole, Strazburg i Valensijen, bio je standardni reprezentativac Jugoslavije, koju je i trenirao u periodu 1986-1992. godine. Bio je trener Partizana u sezoni 1991-1992.

Zanimljivo je da legendarni Švabo bolničku sobi deli sa nedavno operisanim šefom stručnog štaba Sarajeva, Husrefom Musemićem, nekadašnjim igračem Crvene zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja