Santrač: Prednost Rašoviću  Stepanović: Sa Pinto ipak bolji

Još 3 dana 144. večiti derbi 18. maj, 19.30 stadion Partizana

Santrač: Prednost Rašoviću Stepanović: Sa Pinto ipak bolji

Fudbal -
Bivši asovi Crvene zvezde i Partizana skenirali dvojicu trenera koji će biti na klupama „večitih“ na subotnjoj utakmici u Humskoj 1

Boj ne bije svijetlo oružje, odlučivaće i pametnija glava.Bivši učesnici „večitog derbija“ Slobodan Santrač i Dragoslav Stepanović analizirali su trenere Partizana Vuka Rašovića i Crvene zvezde Rikarda Sa Pinta. Obojica se slažu u oceni da će pobednika odlučiti detalji, te da će bolje proći onaj rival koji bude iskoristio greške protivnika.Manjak iskustvaSlobodan Santrač (66) nosio je tri godine dres Partizana i postigao 29 golova u 63 utakmice. U „večitim derbijima“ postigao je samo jedan gol, i to na debiju 7. maja 1978, kad su crno-beli u Humskoj slavili sa 3:2.- Trener Crvene zvezde nije igrao „večiti derbi“ i nema osećaj kakva je to utakmica. Znam da je igrao slične utakmice u Portugalu, ali to sa ovom našom svetkovinom ne može da se poredi. S druge strane, trener Partizana je igrao derbije, a bio je i pomoćnik na klupi. Pored toga, zna dosta igrača koje je vodio u Teleoptiku. Za njega su jedina nepoznanica Kojić i Luka.Dragoslav Stepanović (64) tri godine je igrao za Crvenu zvezdu, dao je dva gola u 30 utakmica. U „večitim derbijima“ odigrao je dve utakmice, upisao po jednu pobedu i poraz.Zatvoreni treninzi- Sa Pinto sa Zvezdom ima osam pobeda zaredom, a došao je kad je sve bilo izgubljeno. Napravio je nešto vredno, sa minus 11, stigao na minus 2. Portugalac ima veću šansu da pobedi od Rašovića. Njegov tim je iskusniji, a ima i jednog Milijaša, koji je igrao kod Antića u reprezentaciji. Partizan ima više mladih igrača. Zvezda je malčice bolja, ali nijedan tim nije dobar da bi poneo titulu.Inače, trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto prvi put je zatvorio treninge, kojima mogu da prisustvuju samo članovi najužeg dela uprave. Novinarima i većini zaposlenih zabranjen je pristup na pomoćne terene Marakane dok Sa Pinto drži časove. Razlog je predostrožnost zbog velike važnosti naredne utakmice s Partizanom, koja će odlučiti šampiona.

Obavezna antidoping kontrolaRukovodstvo Partizana zatražilo je od nadležnih službi FS Srbije da posle 144. „večitog derbija“ bude sprovedena antidoping kontrola. Testiranju bi trebalo da budu podvrgnuti slučajno odabrani fudbaleri obe ekipe po završetku utakmice.

Neka Bajko „odluči“ derbiČuvar mreže Partizana Vladimir Stojković priželjkuje da njegov kolega Boban Bajković u subotu ne bude na prepoznatljivom nivou.- Bobanu Bajkoviću želim svu sreću i ako može, neka on odluči pitanje pobednika - ironično je rekao Vladimir Stojković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track