Grubor: Zabranjene su koreografije od papira i kartona

144. večiti derbi

Grubor: Zabranjene su koreografije od papira i kartona

Fudbal -
Generalni sekretar Partizana Darko Grubor apelovao je na navijače da na stadion dođu na vreme i dodao da će pri ulasku na stadion biti dvostruka kontrola, kao za evropske utakmice.

BEOGRAD - Predstavnici fudbalskog kluba Partizan saopštili su danas da će na predstojećoj utakmici sa Crvenom zvezdom biti pojačane mere bezbednosti na stadionu i oko njega i apelovali na navijače da dođu na vreme na stadion. U subotu od 19.30 na stadionu u Humskoj igra se 144. "večiti" derbi između Partizana i Crvene zvezde, u sklopu 28. kola Super lige Srbije.

"Apelujemo, govorim i u ime Crvene zvezde, da se dolazi pojedinačno ili u manjim grupama radi lakše kontrole ulaska, kao i da se navijači smeste u sektor za koji imaju kartu. Kapije stadiona otvaraju se od 17.30", rekao je Grubor novinarima na stadionu Partizana.

On je rekao da ima indicija da će biti pokušaja falsifikovanja karata i poručio da se od takve namere odustane, jer će svaki falsifikat biti lako prepoznat. Grubor je podsetio da je danas počela prodaja karata i na stadionu Crvene zvezde, za severnu tribinu i bočne sektore istočne i zapadne i da se blagajne zatvaraju u subotu u 17 sati.

"Možda pravimo problem nekome iz unutrašnjosti ali apelujemo na njih da dođu ranije u Beograd", rekao je Grubor.

On je istakao da je trećina kapaciteta stadiona prodata uključujući i sezonske ulaznice, kao i da očekuje da će se sutra i u petak rasprodati ulaznice za južnu i severnu tribinu. Na pitanje novinara gde će biti smeštena navijačka grupa "Zabranjeni" on je rekao da "nema dozovoljenih ili zabranjenih i da svako može da kupi ulaznicu".

"Dogovor je i to je saopšteno navijačima da ne pripremaju bilo kakvu koreografiju od papira i kartona, jer to neće biti dozvoljeno", rekao je Grubor.

On je, takođe, rekao da će video nadzor biti pojačan i da će sve biti pokriveno ispred i na samom stadionu, kako bi se lakše identifikovali počinioci eventualnih nereda.

"Nije realno da ne bude pirotehnike i uvredljivih pesama ali smo mi preuzeli sve mere da se svaki ozbiljni incident predupredi. Pozivamo navijače da budu bučni, da bodre svoj klub i da se sve završi na tome. Nije ni prvi ni poslednji put da derbi odlučuje o tituli, ali će se sve to rešiti na terenu", rekao je on.

Generalni sekretar crno-belih dodao je da će kapacitet stadiona biti smanjen pet do 10 odsto, da će biti angažovano 700 redara "i više nego dovoljno" pripadnika policije. Juče je održan sastanak u MUP-u kome su prisustvovali predstavnici Partizana, Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Srbije, a sutra će biti održan još jedan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track