LAMPARD: Ivanović je zaslužio da bude junak!

LAMPARD: Ivanović je zaslužio da bude junak!

Fudbal -
On je sjajan čovek, zadovoljstvo je igrati sa njim i zaslužio je da mu se ovako nešto dogodi - rekao je Lampard

LONDON - Fudbaler Čelsija Frenk Lampard rekao je danas da je srpski reprezentativac Branislav Ivanović zaslužio da postigne pobedonosni gol i bude junak finala Lige Evrope protiv Benfike.

Golom Ivanovića u nadokanadi sudijskog vremena, Čelsi je sinoć u Amsterdamu savladao Benfiku sa 2:1.

"Od kako je došao u klub pravi je profesionalac i postao je igrač kojeg bi svako poželeo u svojoj ekipi. Kada ga pogledate vidite kakva je "zver". On je sjajan čovek, zadovoljstvo je igrati sa njim i zaslužio je da mu se ovako nešto dogodi", rekao je Lampard za klupski sajt.

Pre Ivanovićevog udarca glavom, Čelsi je imao odličnu priliku da povede, ali je Lampard u 88. minut pogodio prečku.

"Već sam video loptu u golu i bio sam razočaran, jer je bio kraj utakmice i mislio sam da je gotovo. Bio sam zabrinut, jer je Benfika imala nekoliko šansi. Osetio sam veliko olakšanje kada je Ivanović pogodio, činilo mi se da je lopta večno putovala ka golu, ali je na kraju ušla i nastalo je slavlje", dodao je Lampard.

Golman "plavaca" Petr Čeh rekao je da je ekipa nagrađena jer je posle isapdanja iz grupne faze Lige šampiona na pravi način tretirala takmičenje Lige Evrope.

"Bili smo razočarani zbog ispadanja iz LŠ, ali želeli smo da se iskupimo u Ligi Evrope. Poštovali smo takmičenje i trudili se da ga osvojimo. Kada smo izborili korner, pomislio sam da je ovo dobra prilika za gol. Bilo je fantastično, morali smo da igramo toliko utakmica, ali na kraju smo nagrađeni", rekao je Čeh.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track