REAL BEZ TROFEJA: Atletiko osvojio Kup kralja!

Murinjo i Ronaldo isključeni

REAL BEZ TROFEJA: Atletiko osvojio Kup kralja!

Fudbal -
Atletiko je posle produžetaka slavio s 2:1
1 / 4

MADRID - Fudbaleri Atletiko Madrida osvojili su Kup kralja pošto su u finalu posle produžetaka pobedili Real Madrid rezultatom 2:1 (1:1, 1:1).

Utakmica je posle 90. minuta završena bez pobednika, 1:1, a gol odluke postigao je Miranda u 98. minutu.

http://www.youtube.com/watch?v=obSbkiTlhtQ
Real je prethodno poveo u 14. minutu golom Kristijana Ronalda, a na 1:1 izjednačio je Dijego Kosta u 35. minutu.
http://www.youtube.com/watch?v=_KB1rfqT_hw
http://www.youtube.com/watch?v=-AuZB-YsIq8
Atletiko je večerašnjim trijumfom došao do 10. titule u 19 finala Kupa kralja, dok je Real pretrepeo 20. poraz u 38 mečeva u finalima nacionalnog kupa.

Real je poveo u 14. minutu golom Ronalda, koji je bio najbolji u skoku posle kornera sa desne strane, koji je izveo Mesut Ozil. Izjednačenje Atletiku doneo je Dijego Kosta u 34. minutu, kada je nakon odličnog driblinga i dodavanja u prazan prostor Radamela Falkaa, ostao sam pred golmanom Dijegom Lopezom i lako savladao čuvara mreže Reala.

Miranda je golom u 98. minutu doneo pobedu "jorgandžijama", kada je posle kornera, koji je izveo Koke sa desne strane, u skoku bio viši od Lopeza i sa pet metara glavom zatresao mrežu Reala. Real je propustio nekoliko velikih šansi u regularnom delu utakmice, ali su Ozil, Benzema i Ronaldo pogađali okvir gola, dok Atletiko u drugom poluvremenu nije pripretio "kraljevskom" klubu.

http://www.youtube.com/watch?v=IiReA7WTNoQ
rener Reala Žoze Murinjo isključen je u 75. minutu zbog prigovora sudiji. Real je završio sezonu bez trofeja. Barselona je bila bolja u Primeri, dok je Real u polufinalu Lige šampiona eliminisan od Borusije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track