EVROPA: Partizan dobio licencu, Zvezda čeka
Foto: Saša Pavlić, Kurir

Papirologija

EVROPA: Partizan dobio licencu, Zvezda čeka

Fudbal -
Rok za prijavu klubova sa teritorije FSS koji će učestvovati u evropskim takmičenjima u sezoni 2013/14. je petak, 31. maj

Komisija Fudbalskog saveza Srbije za žalbe u postupku licenciranja klubova za evropska takmičenja izdala je licencu Partizanu, dok na žalbama preostalih klubova, među kojima su Crvena zvezda, Vojvodina i Jagodina, nastavlja da radi ove nedelje.

"Članovi Komisije za žalbe u postupku licenciranja jednoglasno su odlučili da se licenca za takmičenje na evropskoj sceni izda za FK Partizan, koji je u potpunosti dostavio dokaze o ispunjenosti svih kriterijuma u sistemu licenciranja", navodi se u saopštenju.

Reč je o drugostepenom organu koji donosi konačne odluke na osnovu prispelih žalbi na odluke prvostepenog organa.

"Po pitanju žalbi preostala četiri kluba - Crvene zvezde, Vojvodine, Jagodine i Slobode, članovi Komisije za žalbe u postupku licenciranja nastavljaju sa radom tokom nedelje. Po dobijanju dokaza od ta četiri kluba i izvršenim potrebnim proverama, članovi Komisije će donositi odluke i o njima pravovremeno obaveštavati kompletnu javnost", dodaje se u saopštenju.

Partizan je prehodno imao problem sa neispunjenim finansijskim kriterijumima, a Crvena zvezda, pored toga, i za neispunjene infrastrukturne i personalno-administrativne kriterijume.Kod Vojvodine i Jagodine je slučaj sa neispunjenim finansijskim i infrastrukturnim kriterijumima, a kod Slobode postoje i personalno-administrativni problemi.

Rok za prijavu klubova sa teritorije FSS koji će učestvovati u evropskim takmičenjima u sezoni 2013/14. je petak, 31. maj.

Partizan će se sledeće sezone takmičiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a Crvena zvezda, Vojvodina i Jagodina u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track