MIHA NAŠAO CENTARFORA: Mitrović sa tri gola obezbedio mesto u prvih 11
Foto: Sasa Pavlic

Priprema za Belgiju

MIHA NAŠAO CENTARFORA: Mitrović sa tri gola obezbedio mesto u prvih 11

Fudbal -
U pobedi nad Dunavom iz Starih Banovaca uz centarfora Partizana mrežu zatresao Ivan Radovanović

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Dunav iz Starih Banovaca člana Srpse lige "Vojvodina" sa 4:0 u jedinoj proveri pred kvalifikacioni meč za plasman na Svetsko prvenstvo sa Belgijom 7. juna u Briselu, a duel je obeležio Aleksandar Mitrović.

Centarfor Partizana je slao loptu u mrežu u 13. 26 i 43. minutu, dok je konačan rezultat postigao vezista Atalante Ivan Radovanović u 67. minutu.

Selektor Siniša Mihajlović je na teren od prvog minuta poslao sledeći sastav: Stojković – Tomović, Biševac, Rajković, Kolarov – Fejsa, Milivojević, Kuzmanović, Basta – Marković, Mitrović. U drugom poluvremenu šansu su dobili još: Aleksić, Petrović, Radovanović, Šćepović i Đorđević.

"Najbitnije je da se uigramo zato što mnogo igrača zbog suspenzija nije tu, i selektor mora da menja stvari i ubacuje igrače koji su manje igrali. Mislim da nismo iskoristili još neke šanse koje smo imali, jako je bitno postići što više golova na ovakvim utakmicama zbog samopouzdanja, ali možda nije loše da ostane nešto i za Brisel", rekao je Slobodan Rajković posle utakmice.

"Prezadovoljan sam, radio je i defanzivno i ofanzivno, moj savet je da nastavi tako, i u budućnosti ćemo imati pravog špica", rekao je Rajković.

Naredni rival Srbije je u okviru priprema savladao SAD sa 4:2, i potvrdio dobru reprezentativnu formu.

"Nisam gledao ovaj meč jer je bilo kasno, video sam rezultat, i bilo je za očekivati da će pobediti. Mi treba samo da se koncentrišemo na svoj deo posla, da na terenu ispoštujemo dogovor iz svlačionice", zaključio je Rajković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track