ALBERT NAĐ: Angažovao bih i igrače iz Zvezde!

Sportski direktor Partizana tvrdi

ALBERT NAĐ: Angažovao bih i igrače iz Zvezde!

Fudbal -
Nađ tvrdi da želi da crno-beli nastave dominaciju u Srbiji

BEOGRAD - Novi sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Albert Nađ rekao je da će prioriteti u njegovom radu biti da se sačuva kostur šampionskog tima, nastavi dominacija u srpskom fudbalu i napravi iskorak u Evropi."Danas je prvi moj radni dan na novoj funkciji i pre svega želim da kažem da sam veoma počastvovan što sam dobio ovu veoma važnu i tešku ulogu u najvećem klubu u Srbiji. Potrudiću se da opravdam poverenje, da sačuvamo kostur tima, osvojimo sedmu uzastopnu titulu i napravimo iskorak na evro seceni", rekao je Nađ.

On je dodao da će na funkciji sportskog direktora biti isti kao svojevremeno na terenu i da se ne plaši izazova."Uvek ću ceniti rivala, ali na bojnom polju učiniću sve da ga pobedim. Ono što ću najviše tražiti od igrača je disciplina, jer je ona osnova svega. Partizan je svetinja i igrači moraju da shvate da je čast nositi crno-beli dres, a ne kao neki da ga shvate kao prolaznu stanicu. Na svakom treningu želim da vidim maksimalno zalaganje i to mora da se ispoštuje", istakao je Nađ.Dosadašnji koordinator za sportska pitanja objasnio je da je samo "prekomandovan" na novu funkciju i dodao da se ne opterećuje dužinom ugovora."Znam koji je moj posao i veh danas ću razgovarati sa trenerom Vukom Rašovićem oko prelaznog roka. Ono što je dobro, jeste da imamo identične stavove po svim pitanjima. Naravno, klubovi u Srbiji, pa i Partizan žive od prodaje igrača i sigurno da će dolasci zavisiti od eventualnih odlazaka. Nekim igračima je istekao ugovor, Smiljanić je već otišao u Tursku, a videćemo kakva će biti situacija sa Miljkovićem i Lazevskim. Podsetiću vas da sam 2010. zajedno sa trenerom Stanojevićem radio prelazni rok i tada smo ušli u Ligu šampiona", naveo je Nađ.Prema njegovim rečima, Lazar Marković i Aleksandar Mitrović i dalje imaju ugovor sa Partizanom."Videćemo šta će biti, ne držite me za reč, jer nisam video papire, ali mislim da Marković ima još godinu dana ugovor, Mitrović je naš najtraženiji igrač i logično je da se strani klubovi interesuju za njih. Ono što je bitno da trenutno nemamo nijednu zvaničnu ponudu. Ipak, ima vremena, prelazni rok u Evropi počinje 1. jula", rekao je Nađ.Nađ je ponovio da će klub učiniti sve da kapiten Saša Ilić produži ugovor na još jednu sezonu."Prvo moramo da vidimo njegovo razmišljanje, ali Sale je uvek dobrodošao, on je živa legenda kluba, odmah posle Moce Vukotića, pa posle postoji velika praznina za neke treće legende. On je svoj kvalitet dokazao i uvek je bio jedan od naših najboljih igrača", poručio je Nađ.Nekadašnji reprezentativac istakao je da i u Srbiji ima igrača koji su interesantni Partizanu."Nisam baš najbolje pratio u poslednje vreme, jer sam bio zauzet obavezama u Teleoptiku, ali ima nekoliko igrača koji su interesantni. Nemam ništa protiv ni po pitanju povratka naših bivših igrača iz inostranstva, imali smo dobro iskustvo 2010. sa Smiljanićem, Ilijevom i Bojom", konstatovao je Nađ.

Na pitanje da li bi angažovao i nekog igrača iz Crvene zvezde, Nađ je rekao:

"Zašto da ne, ukoliko je u pitanju fudbaler koji ima kvalitet ne vidim nijedan razlog zašto to ne bih uradio, ako je to igrač koji može da podigne igru, jer je samo uspeh Partizana bitan", rekao je Nađ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track