Umrla najstarija žena zvezdaš u 102. godini
Foto: BETA

Umrla najstarija žena zvezdaš u 102. godini

Fudbal -
Iako je čitav vek provela na selu, baveći se poljoprivredom, najveća ljubav bio joj je Fudbalski klub "Crvena Zvezda" za koji navija od kako je čula da postoji.

GORNJI MILANOVAC - Najstariji stanovnik u rudničko-takovskom kraju i vatreni navijač "Crvene Zvezde" Radava Jevtović, preminula je sinoć u Družetićima na padinama Maljena u 102. godini.

Pre dve godine njeni potomci obeležili su stogodišnjicu rođenja i tada je pričala da je "Zvezdu" zavolela zbog Dragoslava Šekularca, jer je slušala na radiju kako ga je hvalio dok igra reporter Radio Beograda Radivoje Marković.

Kako je za agenciju Beta izjavila njena kćerka Branka Ivanović, koja živi u Pranjanima, kada se pojavila televizija i ako je bio prenos neke "Zvezdine" utakmice sve je ostavljala da bi gledala čitav prenos.

"Veliku radost iskazala je, kada je Zvezda pre 22. godine postala šampion Evrope u Bariju, zanimali su je reuzultati i ostalih klubova ovog sportskog društva, ali nije joj se ispunila želja da poseti Marakanu", rekla je njena ćerka.

Kada je "Zvezda" pre četiri dana u vaterpolu osvojila prvo mesto u Evropi, gledala je prenos iako nije mogla da govori, a na kraju utakmice lagano je podigla staračku ruku, u znak pozdrava.

Radava je ostavila brojno potomstvo i biće danas sahranjena u svom selu, a grupa navijača iz Gornjeg Milanovca odneće Zvezdinu zastavu i staviti na njen kovčeg.

Fudbalski klub Crvena zvezda uputio je telegram saučešća porodici najstarije navijačice crveno-belih Radave Jevtović, koja je umrla u 102. godini. Radava Jevtović iz Družetića kod planine Maljen bila je vatreni navijač Zvezde i uvek je slušala i posle gledala prenose svog kluba, ali joj se nikad nije ispunila želja da poseti najveći stadionu u zemlji.

Agenciji Beta je u klubu rečeno da su "vrata "Marakane" uvek otvorena za njenu porodicu".

Radava Jevtović je pratila i ostale klubove iz sportskog društva Zvezde, a poslednja radost koju su joj priredili crveno-beli bila je pre četiri dana, kada su vaterpolisti postali prvaci Evrope. Ona tada već nije mogla da govori, ali je pogledala celu utakmicu i na kraju podigla ruku u znak slavlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track