KOBNO: Bata Kankan nije dao da mu ugrade bajpas!
Foto: Nebojsa Mandic

TRAGEDIJA: Butorovića skupo koštalo ignorisanje saveta lekara

KOBNO: Bata Kankan nije dao da mu ugrade bajpas!

Fudbal -
Predsednik Vojvodine Ratko Butorović i ranije imao zdravstvenih problema sa srcem, ali odbijao preporuke doktora i porodice da se podvrgne novoj operaciji

Nije hteo da posluša lekare.Predsednik Vojvodine Ratko Butorović preminuo je od srčanog udara, a i ranije je imao kardioavaskularnih problema. Kako saznajemo, odbio je savete lekara da mu ugrade bajpas, što je podrazumevalo da se podvrge operaciji srca.- Bata je i ranije imao srčanih problema. Imao je ugrađene stentove, a lekari su savetovali ugradnju bajpasa. Međutim, on nije želeo da se podvrgne novoj operaciji i živeo je po svom. Doktori su mu govorili da tako ne može dugo, možda tri godine, ali je poživeo šest. Članovi njegove porodice čak su pokušali da ga ubede da ode na operaciju, posebno sin Balša, ali on, nažalost, nije pristao - priča izvor Kurira blizak porodici Butorović.- Nakon obdukcije, utvrđeno je da je smrt nastupila usled zastoja srčanog mišića. Dogodilo se rano ujutru, između tri i šest sati. Da je i ranije imao problema sa srcem vidi se i iz medicinske dokumentacije. Naime, 2006. ugrađena su mu dva stenta - potvrdio je za Kurir istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić.Nakon iznenadne smrti predsednika Vojvodine, glavna tema svih sportskih razgovora u Novom Sadu je ko bi mogao da ga nasledi na funkciji prvog čoveka kluba s Karađorđa. Još za života Bata Kankan imao je plan da jednog dana posao u Vojvodini prepusti starijem sinu Balši, pa bi sad ta ideja trebalo da zaživi, i to brže nego što je to bilo ko mogao da zamisli.Da je to najozbiljnija opcija potvrđuju i reči generalnog sekretara kluba Radisava Rabrenovića, koji kaže da će Batinom nasledniku biti ponuđeno to mesto:- Razgovaraćemo s Batinom porodicom, ali je nekako najprirodnije da ga na funkciji predsednika kluba zameni njegov stariji sin Balša. On bi bio odlično rešenje, ali rano je da se sad priča o tome. Videćemo šta će njegova porodica reći na taj predlog jer, konačnu odluku doneće upravo oni.

Balša Butorović
Balša Butorović

Ostavio mnogo sportuLegendarni bokser Tadija Kačar upisao se u knjigu žalosti i istakao da ga je potresla Butorovićeva smrt.- Batu sam upoznao davnih sedamdesetih godina, kad je došao u Novi Sad. Strahovito me je potresla njegova smrt. Sve sam očekivao, ali ovakav ishod nisam. Siguran sam da je ostavio mnogo ovom sportu i da će Voša nastaviti kako je on to želeo - rekao je Kačar.

Obdukcija utvrdila da je umro od srčanog udaraRatko Butorović zvani Bata Kankan umro je usled srčanog udara, pokazala je obdukcija koja je urađena na Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.- Nakon završene obdukcije utvrđeno je da je smrt nastupila usled zastoja rada srčanog mišića. Smrt je nastupila rano ujutro između tri i šest sati. Butorović je odranije imao problema sa srcem, što se vidi iz medicinske dokumentacije. Naime, 2006. godine su mu ugrađena dva stenta - potvrdio je za Kurir istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić. U Fudbalskom centru Vujadin Boškov od subote, kad je prestalo da kuca srce njihovog predsednika, otvorena je knjiga žalosti, u koju se upisuje veliki broj poštovalaca Bate Kankana.(S. S.)

Tako je govorio Bata Kankan/citati po kojima će kontroverzni čelnik Voše ostati upamćenTole je stari udbašTole kao stari udbaš mnogo zna i mnogo je pametan, ali ima nas koji možemo da iskuliramo ponekad, a ima i nas koji umemo da čitamo između redova. Nek se opterećuje ljudima koji ga okružuju.Oterao bih MihuKo to insistira na pevanju himne? Ko traži da se aplaudira protivničkoj? Siniša? Zamislite da meni trener naredi da pre svake utakmice Vojvodine mora da se pušta klupska himna. Oterao bih ga istog momenta iz kluba .Igrali kao babeIgrači imaju svetske uslove za rad, zarade stižu na vreme, a oni su u meču protiv Jagodine igrali ko babe i jedini su krivci za poraz. Treba svi da se stide i ne znam kako će prošetati gradom i pogledati u oči navijače.Hoćete da vam pokažemo ugovore?Vojvodina je klub koji nema šta da krije. Naša vrata su vama novinarima uvek otvorena i imate pravo da pitate šta vam je volja. Hoćete da vam pokažemo ugovor svakog igrača ponaosob?Moj stajling za EUBliži se datum za prijem Srbije u EU i, eto, neka moj stajling bude razlog više da nas prime. U martu putujem u London jer sin treba da mi diplomira, pa će Englezi moći uživo da me vide i biću na raspolaganju novinarima.

Sahrana u sredu u rodnom NikšićuKomemoracija povodom smrti predsednika FK Vojvodina Ratka Butorovića biće organizovana danas u 11.00 časova u novosadskom hotelu „Park“, koji se nalazio u njegovom vlasništvu i gde je pronađen mrtav. Njegovo telo će u utorak od 11.00 do 13.30 biti izloženo na groblju u Novom Sadu, a onda će biti preneto u Nikšić, gde će u sredu u 16.00 časova biti sahranjen.Očekuje se da u Nikšić dođu svi Batini prijatelji, a među njima bi trebalo da budu i predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević, biznismen Branislav Brano Mićunović, o kojem se ne zna baš mnogo, osim toga da je bio u dobrim odnosima s pokojnim Butorovićem. Takođe, na sahrani bi trebalo da se pojavi i premijer Crne Gore Milo Đukanović, koji je Batin brat od ujaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track