PROSINEČKI: Srbija je u banani, a nas Samir zaje...

Iskren

PROSINEČKI: Srbija je u banani, a nas Samir zaje...

Fudbal -
Srbiji je jedina šansa da opravdaju porazne rezultate u kvalifikacijama pobedom nad Hrvatskom. Zato će biti izuzetno teško, rekao je Prosinečki

Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki ocenio je da će predstojeći duel Srbije i Hrvatske, za koju je uz Jugoslaviju kao igrač nastupao, biti veoma zanimljiv, ali "Veliki Žuti" smatra da je Hrvatska favorit.

“Mislim da će protiv Srbije biti izvanredno! Realno, Srbija je u banani! Nemojmo da se lažemo. Imaju hiljadu i po problema, sto puta im je gore nego nama. Stvaraju novu reprezentaciju, nije im lako, nemaju rezultat. U Zagrebu smo izgledali bolje, ali nismo razbili Srbiju u Maksimiru. Njima je jedina šansa da opravdaju porazne rezultate u kvalifikacijama pobedom nad Hrvatskom. Zato će biti izuzetno teško. Znam njihov mentalitet. Daće sve od sebe da nas pobede. Mi smo bolji, ali biće teško”, rekao je Prosinečki u razgovoru za "Sportske novosti".

Hrvatska je neočekivano poražena od otpisane Škotske, što je izazvalo veliki gnev navijača na Maksimiru.

“Sa Škotima smo igrali u najnezgodnije vreme. Nije da sad branim Štimca, ali događaju se dani kada ti eikpa podbaci. Možemo mi sad ovde u kafiću biti pametni posle svega, pričati šta je trebalo napraviti ovako, šta onako. Ali, zaista je vreme igranja utakmice bilo nezgodno, završena je sezona, svi igrači razmišljaju o odmoru, neki su osvojili sve što se moglo osvojiti, drugi su ispali iz svojih timova", rekao je Prosinečki.

On je ocenio debi 17-godišnjeg Alena Halilovića kao preuranjen potez, a nema pozitivno mišljenje ni o Brazilcu Samiru, koji je obukao dres "vatrenih".

“Meni to nije normalno! Pa ko je tu lud? Zar je pozvan samo zato da ne bi igrao za Bosnu? Ako je želeo da ide u Bosnu, neka ide u Bosnu! Ljudi moji... A Samir nas četiri godine zaj.... Frajer Brazilac sa svim mogućim stvarima, a ti ga pozoveš u reprezentaciju i onda bi još trebalo da bude glavni igrač!? Zar bi sve njegove priče trebalo "pojesti" i kazati "dobro, nek' frajer igra"? Pa, što onda nije rešio utakmicu protiv Škotske?! Neka se niko ne naljuti, Štimac ima svoje viđenje. On je gledao utakmice, ja možda nisam dovoljno kompetentan, samo iznosim svoj ljudski stav”, zaključio je, kao i uvek, bez dlake na jeziku Prosinečki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track