HAOS U SLOVENIJI: Delije napale navijače Rijeke?
Foto: V. Karuza, Novi List

Krvava uvertira

HAOS U SLOVENIJI: Delije napale navijače Rijeke?

Fudbal -
Prema tvrdnjama pripadnika Armade, njih je u Kranjskoj Gori napala grupa navijača Crvene zvezde

RIJEKA - Prijateljski meč između Rijeke i Olimpije u Kranjskoj Gori imao je krvavu uvertiru. Tridesetak navijača napalo je decetoricu pripadnika "Armade", koji su stigli u Sloveniju dabodre svoj klub.

Iako su u prvi mah slovenački i hrvatski mediji preneli da se radi o sukobu navijača Olimpije i Rijeke, pripadnici "Armade" su promenili priču i tvrde da su ih napali navijači Crvene zvezde iz Slovenije.

"Napali su nas teleskopskim palicama i daskama. Trojica na jednoga! Ma kakvi navijači Olimpije. Sve su to slovenačke Delije", objašnjavao je jedan od navijača Rijeke, a prenosi hrvatski Novi list.

Do sukoba je došlo u trenucima kada su igrači Rijeke izlazili na teren lokalnog igrališta. Prema kazivanjima očevidaca Riječani su napadnuti sa dve strane. Grupa od 20-tak navijača napala je sa jedne strane bakljama devetoricu Riječana, a sa druge strane je stiglo još desetak navijača naoružanih palicama.

Sukob se sa terena preselio na parking pored igrališta, a deblji kraj su izvukli navijači Rijeke, od kojih je nekoliko završilo raskrvavljenih glava.

Zanimljivo je da se policija pojavila tek posle 20 minuta, a organizator je činjenicu da nije bilo policije pre početka meča obrazložio rečima da "nisu imali najavu dolaska navijača".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track