Repriza finala EP: Italija i Španija u polufinalu KK
Foto: Rojter

Evropski derbi

Repriza finala EP: Italija i Španija u polufinalu KK

Fudbal -
Španci favoriti Aktuelni svetski i evropski šampion u prednosti, tim pre što Mario Baloteli večeras ne može da igra za azure

Azuri i Furija jure prvo finale Kupa konfederacija!Fudbaleri Španije i Italije večeras (21.00) odigraće reprizu finalnog meča sa Evropskog prvenstva iz Kijeva prošle godine, a pobednik će obezbediti plasman u finale Kupa konfederacija. .Oprez - Italijani će večeras pokušati da se revanširaju za poraz u Kijevu pre godinu dana u finalu EP i zbog toga moramo da budemo veoma oprezni. S druge strane, mi želimo da osvojimo i ovaj trofej i zato verujem da će moji igrači prikazati još jednu dobru partiju i obezbediti nam borbu za titulu - kaže selektor Španije Visente del Boske.Nema predajeSelektor Italije Čezare Prandeli, s druge strane, priznaje da su aktuelni svetski šampioni u prednosti, ali ne želi unapred da se preda.- Španci su favoriti i to ne treba skrivati. Oni su trenutno u boljoj formi od nas i bliži su pobedi. Ne treba zaboraviti ni da mi igramo bez povređenog Marija Balotelija, što će nam biti dodatni problem. Ipak, verujemo u sebe i nadamo se da možemo da napravimo razliku u svoju korist. Trudićemo se da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže - kaže trener Italije Prandeli.

Vrvi od policijeDomaćinstvo ovogodišnjeg Kupa konfederacija i Mundijala, koji je planiran za narednu godinu, izazvao je buru nezadovoljstva u Brazilu, pa je čak u jednom trenutku postojala mogućnost da se utakmice završnice ovog takmičenja odlože. Tamošnja policija je predočila čelnicima FIFA da imaju veliki problem da održe javni red i mir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track