MAJSTOR ZA PENALE: Bufon doneo Italijanima treće mesto

Kup Konfederacija

MAJSTOR ZA PENALE: Bufon doneo Italijanima treće mesto

Fudbal -
Italija savladala Urugvaj 3:2 posle penala

Fudbalska reprezentacija Italije zauzela je treće mesto na Kupu konfederacija u Brazilu pošto je u Salvadoru savladala selekciju Urugvaja boljim izvođenjem penala sa 3:2. Susret je posle 90 minuta igre i produžetaka završen nerešeno 2:2.

Golman Đanluiđi Bufon odveo je "azure" do zaslužene pobede pošto je odbranio tri penala urugvajskim fudbalerima. Sjajni golman Juventusa i u prethodnih 120 minuta igre bio je na visini zadatka, a prilikom izvođenja sa "bele tačke" zaustavio je udarce Forlana, Kaseresa i Gargana.

Italijanima se "vratilo" za nesrećni poraz u polufinalu od Španije. Izabranici Ćezarea Prandelija u četvrtak su u Fortalezi potpuno nadigrali svetske i evropske šampione, ali su na kraju poraženi posle izvođenja penala (7:6).

Italija i Urugvaj odigrali su po sparnom vremenu u Salvadoru vrlo dobru utakmicu u kojoj su "azuri" dva puta vodili, ali su Južnoamerikanci uspevali da stignu prednost preko odličnog Edinsona Kavanija. Susret su obeležili fantastični golovi Alesandra Dijamantija i Kavanija iz slobodnih udaraca.Oba fudbalera majstorski su šutirali preko živog zida i efektno pogodili gornje uglove mreža nemoćnih golmana Muslere i Bufona.

Italija - Urugvaj 2:2

(Astori 24, Dijamanti 73 - Kavani 58, 78), penalima 3:2 za Italiju.

U borbi za trofej Kupa konfederacija od ponoći po našem vremenu u Rio de Žaneiru igraju domaćin Brazil i Španija.

http://www.youtube.com/watch?v=MsjKMM-_UKI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track