Džajić: Spas je u Zvezdinoj deci
Foto: Nebojsa Mandic

FORMULA Predsednik crveno-belih o idućoj sezoni

Džajić: Spas je u Zvezdinoj deci

Fudbal -
Naši klinci imaju potencijal, garantujem da za pet godina klub može biti u plusu, tvrdi prvi čovek kluba Dragan Džajić. Možda bi bilo najbolje da smo presekli ove godine s prvim timom

Ima fudbal u malom prstu.Predsednik FK Crvena zvezda Dragan Džajić pomno prati svaki trening fudbalera u Sloveniji. Iskusni fudbalski vuk savetuje mlade igrače, svestan da jedino u sopstvenoj omladinskoj školi Zvezda ima kapital da se izvuče iz nagomilanih dugova u koje je zapala.- Moramo veću pažnju da posvetimo našoj deci. Da pazimo u selekciji, da nam se ne dešava da kupujemo naše igrače. Mladi su budućnost Crvene zvezde, to mi iskustvo kaže. Bitna je strategija - rekao je Dragan Džajić.Predsednik Crvene zvezde kaže da realno treba sagledati okolnosti u Zvezdi i oko nje.- Možda bi bilo najbolje da smo presekli ove godine i šansu dali našoj deci. Nije bio pravi trenutak. Kod nas ako nisi prvi, isto ti je da li si drugi ili osmi. Interesuje i mene prvo mesto. To može biti bolno, ali pre svega moramo biti realni.Dragan Džajić je 2004. godine stvorio kapitalnu generaciju iz Zvezdine škole, koju su činili Janković, Basta, Milovanović, Perović...- Garantujem da sadašnja Zvezdina deca imaju potencijal i da, ako pametno s njima budemo radili, u narednih pet godina možemo biti u plusu. Možda to bude deo plana ako i dalje budem u klubu. To je moja zamisao, ne znam hoću li moći da je sprovedem. Nama kupe decu sa 15 ili 16 godina i ako ih mi ne bacimo u vatru, izgubićemo ih.Džajić nije hteo poimence da govori o igračima:- Mihajlović ima potencijal. Mora mnogo da radi, ali ja volim takve napadače. Mali je poput Savića, Pančeva, Kovačevića... Volim što je bio ljut kad nije igrao. Štoper Marinković je za mene otkrovenje, a Krneta se vraća iako je bio ubijen. Milivojević je potreban ovom timu.

Stojadinović brzopletDragan Džajić je kritikovao sportskog direktora Zorana Stojadinovića.- Nisam srećan kad pročitam neke njegove izjave. Najdobronamernije sam ga savetovao. Ne možeš da kažeš da ćeš dovesti nekog igrača, a onda to ne uradiš. Impulsivan je i neiskusan.

Uz trenera 100 odstoDragan Džajić pruža veliku podršku treneru Slaviši Stojanoviću.- Moramo svi biti uz trenera, podržavati ga. Dosta dobro poznaje fudbal. Brzo je snimio igrače za kratko vreme. I da smo doveli Murinja, uvek bi bilo onih koji trenera više ili manje vole.

Klub nije toliko lošPredsednik Crvene zvezde kaže da neke dobre stvari koje je klub uradio nisu prezentovane javnosti na pravi način.- Moramo spremiti javnost za ono što radimo. Neke veoma dobre stvari nismo predstavili kako treba. Tu pre svega mislim na dug koji je smanjen i isplate igračima i zaposlenima. To treba istaći, a ne stvarati ružniju sliku o klubu od one kakva jeste. Šta mislite, zašto nam sednice UO traju četiri sata umesto 45 minuta?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track