OPTIMISTA NAĐ: Širak pobedio poluamatere!
Foto: Dragan Kadic

Direktor Partizana nije impresioniran rivalom

OPTIMISTA NAĐ: Širak pobedio poluamatere!

Fudbal -
Džabe gledali Albert Nađ kaže da su crno-beli apsolutni favoriti na utakmici protiv Jermena

Sve će se videti za dve nedelje!Partizan će ovogodišnje učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona početi u Jermeniji, jer je gotovo nemoguće očekivati da će Širak u revanšu protiv Tre pene u San Marinu ispustiti prednost od tri gola iz prvog meča - 3:0. Crno-beli su na tom meču imali svog „špijuna“ u liku pomoćnog trenera Zvonka Varge, ali su i svi drugi iz tabora srpskog šampiona putem interneta posmatrali taj duel.Naravno, utisak ne može biti isti kao kad se posmatra uživo, ali bez obzira na način posmatranja i udaljenost, zaključak je jasan - Partizan je favorit.- Ne želim da pričam kako mi u prvoj utakmici kvalifikacija nismo favoriti, ali s druge strane, u fudbalu morate dobro da se oznojite kako biste pobedili bilo koju ekipu. Jermeni su igrali protiv tima iz San Marina, koji, bez uvrede, čine poluamaterski igrači, pa je teško doći do preciznog zaključka o Širaku. Zvonko Varga je uživo posmatrao taj duel i doneće više informacija, jer smo mi meč gledali preko interneta - kaže sportski direktor Partizana Albert Nađ.Bez obzira na to što tim iz Humske dosad nije doveo preterano zvučna pojačanja, prema svim ocenama igra crno-belih na pripremama u Sloveniji polako dobija obrise.- Naravno da uvek ima stvari kojima ste zadovoljni i onih kojima niste, ali generalno više je onih dobrih. Igramo veoma agresivno i borbeno, što bi trebalo da bude naša glavna karakteristika u narednoj sezoni, i zato se trudimo da dovedemo još jednog zadnjeg veznog, koji može da odgovori tim zahtevima - kaže Nađ.

Sve ide po planu... Fudbaleri Partizana
Sve ide po planu... Fudbaleri Partizana

Dončev: Ivanov ostajeIako švajcarski mediji tvrde da će Ivan Ivanov ovog leta sigurno preći u Bazel, i to pre nego što odigra meč za Partizan, kako bi u kvalifikacijama mogao da igra za ovaj klub, njegov menadžer Emil Dončev tvrdi da se još ništa ne zna.- On je igrač Partizana i zasad ostaje u Beogradu - kaže za Kurir Dončev.

Dobijaju i rezervistiTim Partizana sastavljen od igrača koji u ovom delu priprema nisu imali zapaženiju minutažu odigrao je juče meč protiv novog slovenačkog prvoligaša Zavrča - 2:0. Golove protiv kluba koji s klupe predvodi bivši igrač crno-belih Viktor Trenevski postigli su Stefan Šćepović u 30. i Nemanja Petrović u 70. minutu, a ono što Rašovića posebno može da raduje je to da su svi zadovoljili.

Ninković dvostruki strelacFudbaleri Partizana remizirali su sinoć protiv ukrajinskog Metalista iz Harkova rezultatom 2:2 u prijateljskoj utakmici odigranoj u austrijskom gradu Felkermarktu. Dvostruki strelac za šampiona Srbije bio je Nikola Ninković, a takođe dva gola dao je Sebastijan Blanko za Metalist. Ovo je Partizanu bila treća kontrolna utakmica, a prethodno su izgubili od moskovske Lokomotive (0:1) i savladali rumunski Petrolul (1:0).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track