Safet Sušić: Siniša Mihajlović je pogrešio u startu

BiH blizu Mundijala

Safet Sušić: Siniša Mihajlović je pogrešio u startu

Fudbal -
Selektor BiH ne veruje da, osim njegove zemlje, bilo koja od selekcija sa prostora bivše Jugoslavije ima preteranih šansi da direktno izbori plasman na Mundijal

SARAJEVO - Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić ne veruje da, osim njegove zemlje, bilo koja od selekcija sa prostora bivše Jugoslavije ima preteranih šansi da direktno izbori plasman na Svetsko prvenstvo.

„Hrvatska je porazom od Škotske izgubila šanse da bude prva u grupi. Nije da to priželjkujem, ima još da se igra, ali to je realnost. Belgija ima strašnu mladu ekipu i ne verujem da će ispustiti prednost nad Hrvatima, pa zato kažem da će komšije biti druge“, smatra Sušić.

O predstojećem regionalnom derbiju Srbija - Hrvatska 6. septembra u Beogradu, Sušić je kazao da će to biti utakmica u kojoj je sve moguće.

„Hrvati će učiniti sve da pobede, jer bi tako ostali u trci za prvo mesto u grupi. Sa druge strane, Srbija će za sve neuspehe utehu tražiti u trijumfu nad ljutim rivalom. Hrvatska je kvalitetnija, te da to nije susret kakav jeste, u duelu sa Srbijom tipovao bih na tim selektora Igora Štimca. Ovako, opet ću reći, sve je moguće“, rekao je Sušić.

Nekadašnji velemajstor na terenu i zvanično najbolji fudbaler u istoriji Bosne i Hercegovine, a danas sve cenjeniji trener i u svetskim okvirima, misli da je Siniša Mihajlović, selektor Srbije, napravio grešku na početku mandata.

„U pogrešno vreme napravio je rez i podmladio tim. Možda je to trebao učiniti suptilnije, a ne na početku kvalifikacija za SP. Srbija ima sjajne igrače po Evropi. Mogu da naprave snažnu reprezentaciju. Međutim, od dolaska Mihajlovića loše im je krenulo. Loš je ambijent u ekipi i oko nje, što se odrazilo na rezultatima reprezentacije“, pojasnio je popularni Pape.

Selektor 14. selekcije na FIFA rang-listi smatra i da Crnogorci nisu izgubili sve šanse u borbi za SP.

„Oni su kao i mi. Mislim kvalitetniji smo iz razloga, jer imamo nešto veći fond odličnih igrača. Kod njih čim fali neko odmah se to oseti u igri. Ukrajina ih je deklasirala u Podgorici baš kada su Crnogorci nastupili izuzetno oslabljeni. Za mene to nije iznenađenje, jer Ukrajinci su snažni. Nisam očekivao da će biti 0:4, ali tako je ispalo. Ima još da se igra. Crna Gora sa punim pravom može se nadati plasmanu u baraž. Nisam siguran da će Englezi sada ispustiti priliku da budu prvi u grupi“, naglasio je Sušić napomenuvši da je slabije pratio igre Slovenije i Makedonije.

„Igrali smo sa Slovenijom u februaru i relativno lako ih pobedili u Ljubljani, rezultatom 3:0. Od tada, debija Srečka Kataneca u drugom mandatu na njihovoj klupi, do danas druga je priča. Pod vodstvom Kataneca počeli su da pobeđuju. Ne bi me čudilo da anuliraju zaostatak i u poslednjim kolima i oni da se bore za baraž. Makedonci će pokušati da sakupe što više bodova do kraja kvalifikacija. Nezgodni su. Čudi me da godinama loše stoje."

Dragan Stojković - Piksi, svojevremeno jedan od najboljih fudbalera Evrope, u prošlosedmičnom ekskluzivnom razgovoru iz Japana za agenciju Anadolija, između ostalog, delio je komplimente Sušiću istakavši da mu je bila čast „trčati za Papeta na SP u Italiji 1990. godine“.

„Ma, pustite Piksija. Nije on trčao za mene. Bio je majstor, tehničar, i za njega su trčali drugi“, kroz smeh rekao je Sušić.

„On je bio i ostao dobar čovek i fudbalski majstor. Istakao bih ovo i da nije pohvalno govorio o meni. Ali priznajem bilo je ugodno čitati sve lepo što je kazao o meni“, konstatovao je Safet Sušić Pape u intervjuu za agenciju Anadolija, izrazivši nadu da je pred Stojkovićem blistava trenerska karijera i na tlu Evrope, ne samo u japanskoj Nagoji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track