I NIGERIJCI IMAJU DŽAROVSKOG: Na dva meča 146 golova

Mešetarenje

I NIGERIJCI IMAJU DŽAROVSKOG: Na dva meča 146 golova

Fudbal -
Fudbaleri Plato junajteda su obezbedili učešće u višem rangu takmičenja, jer su u tri utakmice plej-ofa postigli ukupno 81 gol, dok su igrači Polis mašina dali "samo" 69 golova.

Fudbalska federacija Nigerije suspendovala je četiri ekipe koje su igrale utakmice baraža za plasman u viši rang takmičenje, jer su ti mečevi završeni "skandaloznim" rezultatima.

Ekipa Plato Junajted Fiders pobedila je sa 79:0 tim Akubra, dok je Polis Mašin demolirao Babajaro sa 67:0. Tim ekipama su trebale pobede sa velikom razlikom kako bi iz amaterskog ranga takmičenja prešle u profesionalnu ligu Nigerije, odnosno u treću diviziju, što je najniži rang takmičenja. Ti rezultati su izazvali gnev i neograničenu suspenziju za sva četiri kluba i istragu Fudbalskog saveza Nigerije.

"To je neprihvatljivo. Ovo je skandal velikih razmera. Sve četiri ekipe su odmah suspendovane na neodređeno vreme, u očekivanju daljih sankcija", rekao je potpredsednik Saveza Majk Umeh.

Plato junajted je, naime, postigao 72 gola u drugom poluvremu, odnosno pogađali su mrežu na svakih 40 sekundi. S druge stane, ekipa Polis Mašina je, posle skromnih 6:0 u prvom poluvremnu, u drugom delu igre postigla čak 61 pogodak. U teoriji, fudbaleri Plato junajteda su obezbedili učešće u višem rangu takmičenja, jer su u tri utakmice plej-ofa postigli ukupno 81 gol, dok su igrači Polis mašina dali "samo" 69 golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track