SENZACIJA: Ćalasan dovodi Sušića za trenera Barse?

Pape na Nou Kampu

SENZACIJA: Ćalasan dovodi Sušića za trenera Barse?

Fudbal -
Srpski menadžer ugovorio je sastanak dve strane koji će biti održan u narednih nekoliko dana

BARSELONA - Sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta obratio se srpskom menadžeru Milanu Ćalasanu i zatražio kontakt sa Safetom Sušićem kako bi razgovarali o mestu trenera Barselone, prenose pojedini regionalni mediji!

Odlaskom Tita Viljanove španski klub nema previše vremena na raspolaganju, pa želi što pre da popuni upražnjeno mesto. Kako navode mediji sa Iberijskog poluostrva do sada su Barsu odbili Mihael Laudrap, Andre Viljaš Boaš, u igri je Herardo Tata Martino, a po svemu sudeći novi šef Mesiju i društvu može biti Pape - Safet Sušić.

Selektor bosanskohercegovačke reprezentacije je na velikoj ceni zbog uspeha koji postiže sa ekipom. Prednost Papea je ta što forsira ofanzivni fudbal, onakav kakav gaji Barselona.

"Zubizareta će se sa Sušićem sastati u Parizu ili Sarajevu i to u narednih nekoliko dana", potvrdio je priču Milan Ćalasan.

Fudbalski menadžer sa licencom UEFA Milan Ćalasan (1954) igrao je u Budućnosti, zatim u Crvenoj zvezdi i u Olimpiji iz Ljubljane.

Zastupao je mnoge fudbalere sa područja bivše Jugoslavije, a poslednjih godina vodio je brigu o karijeri Nikole Žigića, Aleksandra Kolarova, Dejana Lekića, posredovao u prelasku Samjuela Etoa iz Majorke u Barselonu, a njegovi klijenti su bili i Kristijan Karembe, Milan Vilotić, Marko Vešović.

Safet Sušić je jedan od najboljih igrača bivše SFRJ. U periodu od 1973. do 1982. godine nosio je dres Sarajeva, u koje je stigao iz Krivaje. Na 221 utakmici postigao je 85 golova. Potom je prešao u Pari Sen Žermen i do 1991. godine odigrao 343 utakmice i postigao 96 pogodaka. Karijeru je završio u Crvenoj zvezde, ali ne beogradskoj, već ekipe iz predgrađa Pariza.

Za nacionalni tim Jugoslavije je odigrao 54 utakmice i postigao 21 pogodak.

Trenersku karijeru je počeo 1994. godine, a do sada je trenirao ekipe Kana, Istanbula, Al Hilala, Konjaspora, Ankaragučua, Rizespora, Ankaraspora, a od 2009. godine je selektor Bosne i Hercegovine.

Kao selektor BiH na 32 utakmice ostvario je 16 pobeda a doveo je reprezentaciju do 15. pozicije na listi FIFA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track