NAPOLI KUPUJE U REALU: Stiže Iguain, Albiol već potpisao

Stižu pojačanja

NAPOLI KUPUJE U REALU: Stiže Iguain, Albiol već potpisao

Fudbal -
Albiol je potpisao četvorogodišnji ugovor, dok je Real navodno prihvatio i ponudu Napolija za Iguaina

MADIRID - Dosadašnji fudbaler Real Madrida Raul Albiol potpisao je četvorogodišnji ugovor s Napolijem, saopštio je danas španski klub, a italijanski mediji tvrde da je postignut dogovor i o dovođenju napadača Gonzala Iguaina.

Albiol je od prošle nedelje u Italiji, prošao je lekarske preglede i potpisao četvorogodišnji ugovor. Mediji spekulišu da je Napoli za 27-godišnjeg centralnog beka platio 12 miliona evra.

Albiol je 2009. godine iz Valensije prešao u Real i od tada odigrao 112 utakmica, a postigao dva gola. Sa "kraljevskim" klubom osvojio je titulu šampiona u Primeri, Kup kralja i Superkup Španije.

Za reprezentaciju Španije odigrao je 40 utakmica i za to vreme osvojio Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi i dva Evropska prvenstva, 2008. godine u Austriji i Švajcarskoj i četiri godine kasnije u Poljskoj i Ukrajini.

Real je prihvatio ponudu Napolija od 35 miliona evra za napadača Gonzala Iguaina, preneli su danas italijanski mediji. Korijere delo sport naveo je da je predsednik Reala Florentino Peres zadovoljan ponudom, zbog čega je dozvolio Iguainu da pređe u Napoli, a ostalo je da se Argentinac sa italijanskim klubom dogovori oko ličnih uslova.

Iguain bi u Napoliju trebalo da zameni napadača Edinsona Kavanija, koji je tokom prelaznog roka prešao u Pari Sen Žermen. Iguain je 2007. godine iz River Plate došao na Santjago Bernabeu, a za to vreme odigrao je 266 utakmica i postigao 122 gola. Sa Realom je osvojio tri šampionske titule u Primeri i Kup kralja. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 32 utakmice i postigao 20 golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track