Grubor: Izvinjavam se, ali štitili smo funkcionere UEFA

Grubor: Izvinjavam se, ali štitili smo funkcionere UEFA

Fudbal -
Generalni sekretar Partizana dodao da očekuje izvinjenje i druge strane

BEOGRAD - Generalni sekretar fudbalskog kluba Partizan Darko Grubor izvinio se danas zbog incidenta posle utakmice sa Širakom, kada je uzvratio navijačima crno-belih koji su raznim predmetima gađali ljude u centralnoj loži i poručio da bi izvinjenje trebalo da upute i oni koji su nasilničkim ponašanjem ugrozile živote gostiju kluba, među kojima su bili i funkcioneri Evropske fudbalske unije (UEFA).

"Bili su to dramatični događaji, jedan od najtežih incidenata u istoriji kluba. Neposredno po završetku utakmice centralna loža bila je zasuta predmetima, među kojima je bilo i onih koji su mogli da izazovu teške telesne povrede – flašice sa tečnošću, upaljači, mobilni telefoni. Problem je bio u tome što su se u središnjem delu centralne lože nalazili zvaničnici UEFA – delegat i posmatrač suđenja. Ostali prisutni su doslovce svojim telima morali da ih zaštite od tih predmeta, koji su leteli sa svih strana", istakao je Grubor u razgovoru za zvanični sajt crno-belih.

On je potom objasnio kako je došlo do toga da uzvrati flašicu prema navijačima na zapadnoj tribini.

"Dok smo odvodili zvaničnike UEFA prema izlazu iz centralne lože, ja sam jednu flašicu koja je pala ispred mene vratio prema ogradnom zidu, ona je odskočila od gornje ivice zida i odletela prema tribini. Možda će taj čin nekom dati povod da žrtve nasilja predstavi kao vinovnike, ali činjenice su, nažalost, neumoljive. Ljudi iz UEFA bili su uplašeni i zbunjeni. Prvo pitanje bilo je: Prošli ste dalje, zašto ovakva reakcija? Mogu samo da kažem da smo pukom srećom izbegli težu kaznu nego pre šest godina u Mostaru", konstatovao je Grubor.

Prema njegovim rečima očigledno je da moraju da se preduzme dodatne bezbednosne mere na stadionu u Humskoj.

"Mi smo pre nekoliko godina skratili ograde na istoku i zapadu, trudili se da se atmosfera na stadionu približi zapadnoevropskim standardima, ali očigledno je ta želja preuranjena. Sport je egzaktna delatnost. Ne volim to javno da govorim, ali ova uprava je najuspešnija u bližoj istoriji kluba. S druge strane, ona je i najomraženija u istoriji. To je psihološki fenomen koji zaslužuje dublju analizu", poručio je Grubor.

Navijači Partizana nezadovoljni igrom crno-belih u revanšs meču drugog kola kvalifikacija protiv jermenskog Širaka (0:0), uprkos prolasku dalje, više puta tokom utakmice skandirali su "Uprava napolje".

Prvak Srbije u trećem kolu kvalifikacija igra protiv bugarskog Ludogoreca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track