PROVUKLI SE: Bajko spasio očajnu Zvezdu!
Foto: Fonet

KVALIFIKACIJE ZA LE

PROVUKLI SE: Bajko spasio očajnu Zvezdu!

Fudbal -
Crveno-beli su prikazali razočaravajuću partiju u revanš meču kvalifikacija za Ligu Evrope

VESTMANEJA - Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su u revanš meču sa IBV-om odigrali nerešeno 0:0.

Za sedam dana, fudbalere Crvene zvezde očekuje znatno teži rival, ukrajinski Černomorec, i nesumnjivo će Zvezda morati da pokaže mnogo više ukoliko želi da nastavi takmičenje u kvalifikacijama.

Fudbaleri predstavnika Srbije očekivano su prošli dalje, ali su razočarali na gostovanju na islandskom ostrvu. Igrali su slabo i nepovezano, a u završnici sa dosta nervoze, pa je Mihajlović morao van terena zbog dva žuta kartona.

Prvo poluvreme proteklo je u pravoj uspavanci. Prikazan je slab i nezanimljiv fudbal, a Beograđani su stvorili samo jednu izglednu priliku. Međutim, slab šut Ninkovića iz blizine odbranio je golman Džejms.

Nešto bolja i angažovanija igra viđena je u nastavku susreta, ali su crveno-beli neobjašnjivo postali nervozni, praveći nepotrebne prekršaje. Islanđani su u završnici preuzeli inicijativu, pa su lako mogli do vođstva.

Najpovoljniju šansu IBV je propustio u 79. minutu, kada je prestrogo dosuđen penal, a golman Bajković je, na sreću, bio na visini zadatka i odbranio šut Gudmundsona.

Do kraja meča crveno-beli su grčevito čuvali mrežu i izdržali pritisak domaćeg tima, pa su na kraju odbranili prednost iz prvog susreta i očekivano prošli dalje.

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope Crvena zvezda će igrati protiv ukrajinskog Černomoreca iz Odese, koji je eliminisao moldavsku Dačiju.

Tok meča:

90. minut - Prilika za IBV nakon greške Bajkovića, ali je golman Zvezde uspeo da interveniše. Četvrti sudija pokazuje da će se igrati još 6 minuta.

84. minut - Očekivano, domaćn pokušava da iskoristi brojčanu prednost da makar postigne jedan gol u ovom dvomeču, ali Zvezda se uspešno brani.

78. minut - Sudija je svirao penal za domaćina, međutim, Bajković je pročitao nameru rivala i sjajno intervenisao.

75. minut - Stefan Mihajlović dobija u roku od 3 minuta drugi žuti karton, i Zvezda će u nastavku igrati sa igračem manje. Neverovatno je koliko su neiskusnih poteza načinili fudbaleri Crvene zvezde u prethodnih nekoliko minuta.

72. minut - Novi žuti karton. Stefan Mihajlović je neiskusno startovao na protivničkog fudbalera, i opravdano zaradio javnu opomenu, a može se reći i da je dobro prošao.

70. minut - Filip Kasalica je treći fudbaler Zvezde koji je zaradio žuti karton. Kasalica je burno reagovao nakon jedne sudijske odluke.

61. minutu - Mladi napadač Zvezde, Stefan Mihajlović, ušao je u igru umesto Daude, koji se nije proslavio na ovom meču.

Odlična Vojvodina povećava prednost u Mađarskoj, strelac trećeg gola za Lale bio je Vranješ u 64. minutu meča (3:1).

59. minut - Ninković je asistirao ka Daudi koji je dobro utrčao, stigao do lopte u isto vreme kada i Dejvid Džejms, ali je golman domaćina imao više sreće.

57. minut - Nakon akcije Lazića i Vešovića koji je uputio centaršut, Pečnik je pokušao udarcem iz kaznenog prostora, ali je lopta na putu ka golu zakačila jednog fudbalera IBV-a i promenila pravac

48. minut - Prva polu-prilika za Zvezdu u nastavku, Dauda je uposlio Milijaša koji je pokušao udarcem iskosa sa leve strane, ali veoma slabo.

Zvezda je razočarala prikazanom igrom u prvom poluvremenu. Prava uspavanka viđena je na Islandu u prvih 45 minuta utakmice. Jedinu pravu priliku na meču imao ja Miloš Ninković koji se našao sam ispred golmana Džejmsa ali uputio je očajan udarac. IBV - Crvena zvezda 0:0.

45. minut - Kraj prvog poluvremena. Posle prvih 45 minuta, bez golova na Islandu.

41. minut - Milijaš je izveo udarac iz ugla, ali je Pečniku malo nedostajalo da bolje zahvati loptu glavom.

Vojvodina je u 41. minutu meča povisila prednost protiv Honveda na 2:0, strelac je bio Alivodić. Međutim, u samom finišu prvog dela meča Honved uspeva da smanji prednost Novosađana prelepim golom Dijare sa 30 metara udaljenosti

34. minut - Osim ukazivanja pomoći Daudi, i pokušaja Olansona sa preko 30 metara, gotovo da se ništa nije desilo. U istom minutu, Krneta je zaradio žuti karton.

27. minut - Ninković se našao u stopostotnoj šansi, nakon što pomoćni arbitar nije signalizirao ofsajd poziciju, ali je ponovo loše šutirao, i Džejms je zabeležio novu intervenciju

Fudbaleri Vojvodine, koji igraju revanš meč protiv Honveda u Mađarskoj, postigli su gol na gostovanju i tako praktično obezbedili plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Strelac je bio Bilbija u 27. minutu meča 0:1 (0:3)

22. minut - Dauda šutira u okvir gola sa distance, ali prilično slabašno, i nije bilo problema za golmana Džejmsa.

17. minut - Marko Vešović je dobio udarac u koleno, zbog čega je meč na kratko prekinut. Nakon ukazane pomoći Vešović je nastavio meč.

11. minut - Lazić je bespotrebno na ivici kaznenog prostora srušio jednog protivničkog igrača, pa su domaći fudbaleri imali odličnu priliku da iz slobodnog udarca koji je izveo Porvardarson ugroze Bajkovića. Međutim, lopta je pogodila dobro postavljeni živi zid crveno-belih, pa je domaći tim dobio samo korner.

3. minut - Crveno-beli su dobro otvorili meč. Odmah su prebacili igru na poluvinu IBV-a i odmah na startu utakmice imali su priliku da iz slobodnog udarca ugroze gol protivnika. Milijaš je dobro šutirao, međutim, golman Džejms je sjajno intervenisao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track