Klubovi uništavaju svoju najbolju decu

Srbija ubija najveće talente

Klubovi uništavaju svoju najbolju decu

Fudbal -
Milorad Kosanović tvrdi da sjajne generacije naših talenata propadaju zbog očajne politike uprava superligaša

Srbija, zemlja paradoksa!Mlađe selekcije Srbije su za prethodnih devet godina čak tri puta igrale u finalima evropskih prvenstava, ali sjajne generacije naših talenata nisu ostvarile uspeh ni približan onom u seniorskoj konkurenciji!Nakon plasmana omladinaca selekcije u finala EP svima je jasno da nam ne nedostaju talenti, a opet seniorski tim Srbije u ovom veku ima samo jednu pobedu na velikim takmičenjima iako su okosnicu tima činili klinci koji su u mlađim kategorijama harali Evropom.Prema mišljenju našeg trenera Milorada Kosanovića, glavnu krivicu za takvu situaciju snose srpski klubovi, koji se uopšte ne trude da zadrže svoje talente.- Nema tu velikih tajni jer smo mi kao društvo u velikom problemu. Klubovi su najveći krivci - nemaju nameru duže da zadrže tu decu. Klinci odlaze napolje zabadava, retki stasaju u igrače, a veliki broj sjajne dece jednostavno nestane iz vrhunskog fudbala. Kada bi ostajali duže u našim ekipama, i sama liga bi bila mnogo jača i ozbiljnija, pa ovakvih paradoksa ne bi bilo - kaže za Kurir nekadašnji selektor Srbije U21.

Kosanović: Klinci odlaze napolje zabadava, retki stasaju u igrače
Kosanović: Klinci odlaze napolje zabadava, retki stasaju u igrače

Nema nas na EP, brukamo se na SP„Orlovi“ su se obrukali na SP u Nemačkoj 2006, a na prethodna tri Evropska prvenstva nismo ni učestvovali, baš kao što nas neće biti ni u Brazilu narednog leta. Na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. nismo prošli grupnu fazu jer smo izgubili u mečevima protiv Australije i Gane.Za to vreme, naša mlada reprezentacija igrala je finale EP 2004. godine, a isti uspeh su ponovili i 2007. I na EP u Portugalu 2006. godine „orlići“ su stigli u polufinale.

Učinak „orlova“Seniori♦ SP 2002 - nisu se kvalifikovali♦ EP 2004 - nisu se kvalifikovali♦ SP 2006 - ispali u grupnoj fazi♦ EP 2008 - nisu se kvalifikovali♦ SP 2010 - ispali u grupnoj fazi♦ EP 2012 - nisu se kvalifikovali♦ SP 2014 - nisu se kvalifikovaliMlađe kategorije U21♦ EP 2004 - finale♦ EP 2006 - polufinale♦ EP 2007 - f‘inale♦ EP 2009 - ispali u grupnoj faziMlađe kategorije U21 U19♦ EP 2005 - polufinale♦ EP 2007 - ispali u grupnoj fazi♦ EP 2009 - polufinale♦ EP 2011 - polufinale♦ EP 2012 - spali u grupnoj fazi♦ EP 2013 - finale

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track