Uroš Đurđević: Hoću kod Muslina!

KARIJERA Centarfora „orlića“ ne zanimaju „Večiti“

Uroš Đurđević: Hoću kod Muslina!

Fudbal -
Pravac Rusija Centarfor evropskih prvaka Uroš Đurđević nada se da će karijeru nastaviti u Krasnodaru, koji trenira bivši strateg Zvezde

Definitivno prelomio.Napadač omladinske reprezentacije Srbije Uroš Đurđević još uvek nije svestan da mu se život okrenuo za 180 stepeni posle osvojene titule prvaka Evrope. Fudbaler Rada je u intervjuu za Kurir otkrio detalje slavljeničkih žurki po beogradskim splavovima, najavio da bi voleo da najverovatnije nastavi karijeru pod trenerskom palicom Slavoljuba Muslina, kao i da gotovo sigurno neće preći u jedan od dva naša najveća kluba.Kakve su bile žurke po beogradskim klubovima?- Uh, ne pitajte... Još uvek se oporavljamo od te večeri. Napravili smo veliku stvar, pa smo dobili zeleno svetlo da se maksimalno opustimo. Bilo je svega... Pili smo prvo šampanjac, pa viski, pivo... Bilo je nezaboravno.Je l‘ te neki detalj posebno iznenadio?- U trenutku proslave pojavio se Mitar Mirić i čestitao nam na trofeju. Međutim, čim smo ga ugledali, počeli smo s njim da pevamo njegov hit, koji je grmeo na stadionu u Litvaniji posle osvojene titule.Gde ćeš nastaviti karijeru?- Još uvek sam igrač Rada, ali bih voleo da nastavim karijeru kod Slavoljuba Muslina. Još pre EP bilo je ponuda Udinezea, pa Lila, a bio sam na probi u Anderlehtu. Stigla je i ponuda od Krasnodara i najviše bih voleo da odem tamo.U Radu si zarađivao 6.000 evra godišnje, sad će se situacija promeniti?- Verujte mi da neću da jurim za novcem dok ne stasam u pravog fudbalera. Zato i želim da odem kod Muslina. Plata mi nije prioritet. Ipak, gde god da pređem, finansijska situacije će se znatno promeniti.

Samo 14 dana odmoraOd završetka Superlige do finala Evropskog prvenstva u Litvaniji, Đurđević je imao samo sedam dana odmora. Nakon povratka sa šampionata kontinenta Uroš je dobio još sedam dana slobodno i sredinom sledeće nedelje ponovo će biti sa saigračima iz Rada.- Nema veze, vredelo je... Iza mene je pakleni rad i nije mi žao što sam imao ukupno 14 slobodnih dana. Žrtvovao bih i tih 14 za ovo što smo uradili u Litvaniji - kazao je napadač Rada.

Da moram, išao bih u ZvezduNa pitanje ako bi morao da odabere da nastavi karijeru u Partizanu ili Crvenoj zvezdi, koja se prema njemu ponela maćehinski, Uroš kaže da bi opet ponovo obukao crveno-beli dres.- Iz Zvezde su me bukvalno oterali kad sam imao 14 godina, a Partizan mi je tad nudio pristojne uslove. Ipak, zbog ljubavi prema crveno-belima nisam želeo u Humsku. Da sad moram da biram, opet bu izabrao Zvezdu - kaže Đurđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track