Anketa: Pravi navijači pomisle na fudbal svakog minuta
Foto: Reuters

Zemlja fudbala

Anketa: Pravi navijači pomisle na fudbal svakog minuta

Fudbal -
Čak 94 odsto navijača izjasnilo se da celu godinu planira prema rasporedu fudbalskih utakmica

LONDON - Više od polovine fudbalskih navijača pomisli na fudbal najmanje jedanput svakog minuta, pokazalo je danas objavljeno istraživanje Fudbalskog saveza Engleske.

Istraživanje, koje je rađeno u čast Nacionalnog dana fudbala u spomen na englesku fudbalsku legendu ser Bobija Robsona (Bobby), pokazalo je da je za 63 odsto fudbalskih navijača, fudbal glavna tema u razgovoru s drugima, objavljeno na sajtu Fudbalskog saveza Engleske.

Čak 94 odsto navijača izjasnilo se da celu godinu planira prema rasporedu fudbalskih utakmica, dok 89 odsto njih planira godišnje odmore tako da ne propuste nijednu utakmicu.

Anketa je pokazala da je 91 odsto navijača otkazalo prisustvo nekim značajnim događajima, poput venčanja ili rođendana, kako bi pratilo fudbalsku utakmicu.

Više od polovine ispitanika, njih 52 odsto, izjasnilo se da na fudbal pomisli češće nego na hranu, a 50 odsto se izjasnilo da na "najvažniju sporednu stvar na svetu" pomisli češće nego na svoj posao.

Gotovo petina ispitanika rekla je da proverava vesti iz sveta fudbala svakog minuta, a 59 odsto navijača ima na svojim mobilnim telefonima podešene aplikacije i mejl klijente preko kojih odmah primaju najvažnije fudbalske vesti.

Dve trećine anketiranih, ukupno 66 odsto, izjasnilo se da da sa svojim prijateljima i kolegama u ponedeljak pre podne kada dođu na posao prvo pričaju o fudbalu.

Nacionalni praznik fudbala u čast ser Bobija Robsona obeležava se 10. avgusta.

Tim povodom u Engleskoj će biti organizovano više od 150 sportskih događaja u nekoliko većih britanskih gradova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja