Aca Lukas: Prijaviću svakog ko mi ponudi nameštaljku
Foto: Zorana Jeftić

Intervju, predsednik Timoka i najpoznatiji pevač u srpskom fudbalu za Kurir

Aca Lukas: Prijaviću svakog ko mi ponudi nameštaljku

Fudbal -
Novi predsednik Timoka Aca Lukas kaže da će dati celog sebe u zaječarskom prvoligašu

Nek ti je sa srećom...Novi predsednik prvoligaša Timoka iz Zaječara, poznati pevač Aca Lukas kaže da se odlučio za ovaj potez jer se od malih nogu pa doskoro ložio na sve stvari u vezi s fudbalom, počev od sličica do svakodnevnog praćenja skoro svih prvenstava i takmičenja!Takođe, Lukas ima nameru da istočni deo Srbije dobije stabilnog superligaša, kao i da se obračuna sa svakim ko pokuša da namesti meč ili pak bilo koje druge nedozvoljene radnje, koje lično i krivi za veliki krah našeg fudbala.Kako ste se odlučili na ovaj potez?- Mogu vam reći da je ovo ostvarenje jednog od mojih snova. Čitavog života sam želeo da budem deo fudbala, ali zbog muzike to nije bilo moguće. Donedavno sam skupljao sličice, pratim skoro svaku ligu, a Kurir uvek čitam od poslednje strane. Nisam uspeo da postanem igrač, ali ovo je dovoljna kompenzacija za to.Šta su vam prvi ciljevi?- Ovaj deo Srbije zaslužuje da ima bar jedan klub u Superligi. Timok ima dobru bazu i polako postaje stabilan prvoligaš. Zato moram da kažem da ćemo već u ovoj sezoni pokušati da napadnemo ulazak u elitu.Ali srpski fudbal je pun sumnjivih radnji...- E, baš zato sam tu! Želim da sve bude čisto i pošteno i zato, ako neko bude pokušao da mi ponudi da namestimo meč, ne samo što ću ga odbiti već ću ga i prijaviti istražnim organima. Takve stvari su uništile naš fudbal i želim da dam svoj doprinos rešavanju tog problema.Da li ste stupili u kontakt s navijačima Timoka, popularnim Otrovima?- Planiram da pričam s navijačima, da idem od kuće do kuće i pokušam da ih ubedim da dolaze na stadion. Zaječar zaslužuje da gleda uzbudljive mečeve i mislim da ću imati dobro saradnju s Otrovima, ali i svim ljudima koji vole Timok.

Pare nisu problemKakva je finansijska situacija u klubu?- Ceo region je u velikom problemu, ali koliko sam obavešten, Timok nije klub kojem prete gašenje, fuzija ili stečaj. Zato mislim da će Timok imati podršku celog regiona, pa samim tim i finansije neće biti problem. Kada se nečeg uhvatim u životu, uvek to radim iz sve snage, a tako će biti i u Timoku.

Sarađivaću sa svimaČlan ste Skupštine Crvene zvezde. Da li će postojati saradnje između Zvezde i Timoka?- Naravno, ali i s drugim klubovima. Međutim, sve mora da bude transparentno i čisto, bez ikakvih muvačina i sličnih stvari. Ljudi nečasnih namera bolje da se klone od Timoka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track