NIKOLIĆ: Imali smo sreće, ali moramo poštovati Šerif kao Bursu!
Foto: Hurijet

Prokomentarisao žreb

NIKOLIĆ: Imali smo sreće, ali moramo poštovati Šerif kao Bursu!

Fudbal -
Dobili smo objektivno najlakšeg protivnika od ovih pet koje smo mogli da izvučemo, ali opet su šanse pola-pola - rekao je Marko Nikolić

BEOGRAD - Trener fudbalera Vojvodine Marko Nikolić rekao je da je njegova ekipa na današnjem žrebu izvukla najlakšeg protivnika od mogućih u baražu za Ligu Evropa, ali da oba tima imaju pođednake šanse za plasman.

"Mi smo ostvarili veliki uspeh samom pobedom i eliminacijom Bursaspora. Sada smo dobili objektivno najlakšeg protivnika od ovih pet koje smo mogli da izvučemo, ali opet su šanse pola-pola", rekao je Nikolić.

Vojvodina je u trećem kolu kvalifikacija, posle 2:2 u prvoj utakmici, u revanšu u gostima ubedljivo pobedila turski Bursaspor i prošla u plej-of, dok je Šerif sa ukupnih 4:0 eliminisan od Dinama iz Zagreba u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Neophodno je da zadržimo mir i skormnost, pošto imamo prvo utakmicu sa Donjim Sremom i Voždovcem u Super ligi i samo tako možemo da probamo da plasmanom u grupnu fazu Lige Evropa napravimo istorijski rezultat za klub", kazao je Nikolić.

On je naveo da dobro poznaje moldavsku ekipu.

"Sticajem okolnosti poznajem Šerif dosta dobro, gledao sam ih i protiv Dinama iz Zagreba nedavno u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Jako su dobar i kvalitetan tim. Moj nekadašnji igrač iz Rada Marko Stanojević im je kapiten, tu je i Kadu, kao i Marselo iz Banata", naveo je trener novosadskog kluba.

Nikolić je rekao da njegovi fudbaleri moraju da poštuju Šerif koliko su poštovali i Bursu u prošloj rundi.

"Dobri su, kvalitetni, redovni su učesnici kvalifikacija za Ligu šampiona, povremeno su i u grupnoj fazi Lige Evropa. Moraćemo da ih poštujemo ništa manje nego što smo Bursu i iz normalnog pristupa imaćemo svoju šansu", rekao je Nikolić.

Vojvodina će u prvoj utakmici dočekati Šerif 22. avgusta, dok će se revanš igrati nedelju dana kasnije u Tiraspolju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track