Predstavnik Crvene zvezde Dušan Mrakić podnosi ostavku u FSS
Foto: KURIR

Napušta potpredsedničko mesto

Predstavnik Crvene zvezde Dušan Mrakić podnosi ostavku u FSS

Fudbal -
Predstavnik Crvene zvezde nezadovoljan što se ništa ne menja u sudijskog organizaciji

BEOGRAD - Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Dušan Mrakić, predstavnik Crvene zvezde, rekao je danas da podnosi ostavku na tu funkciju jer ništa nije učinjeno da se promeni stanje u sudijskoj organizaciji, iako je dobio takva obećanja.

"Podnosim ostavku na mesto potpredsednika FSS. Više puta sam ukazivao gospodinu (Tomislavu) Karadžiću da Srbija neće imati ni kvalitetno ni korektno prvenstvo sve dok se ne sredi stanje u sudijskoj organizaciji", rekao je Mrakić agenciji Beta.

Mrakić je naveo da je na mesto potredsednika doveo zbog promena pojedinih članova sudijske komisije, ali da obećanja koja je dobio od predsednika FSS Tomislava Karadžića nisu ispunjena.

"Moj dolazak na mesto potpredsednika kao bivšeg sudije, bio je vezan za promene pojedinih članova sudijske komisije i predsednika sudijske organizacije. To sam tražio ne iz ličnih, nego iz profesionalnih razloga, jer po mišljenju fudbalske i stručne javnosti svoj posao ne rade dobro. Nažalost, iako sam od Karadžića dobio takva obećanja, ništa nije učinjeno da se ovo stanje promeni", naveo je on.

Mrakić je rekao da su događaju u prvom kolu Super lige logična posledica stanja u Sudijskoj komisiji.

"Nedavno sam na Izvršnom odboru FSS ponovo izneo primedbe na račun Sudijske komisije. Posebno sam istakao da se u najelitnijoj grupi od 12 sudija nalazi sedam iz Vojvodine, kao i da su od šest članova sudijskog odbora trojica iz Vojvodine. Siguran sam da to nema veze sa Vojvodinom već Karadžićem, koji u tom delu fudbalske organizacije ima najveći uticaj. Nažalost i jučerašnji događaji u prvom kolu super lige su logična posledica takvog stanja", rekao je Mrakić.

On je dodao da kao potpredsednik FSS "više ne želi da učestvuje u tome, dok se ne izvrše korenite promene u Savezu i sudijskoj organizaciji".

Fudbaleri Partizana pobedili su u prvom kolu ekipu Novog Pazara sa 4:3, a utakmicu su obeležile sumnjive odluke sudije Vladimira Nedeljkovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track