BRUKA: Javor izrešetao očajnu Zvezdu!

Superliga Srbije

BRUKA: Javor izrešetao očajnu Zvezdu!

Fudbal -
Zvezda se ponovo okliznula na startu sezone

IVANJICA - Fudbaleri Javora savladali ubedljivo su savladali ekipu Crvene zvezde (4:2) u prvom kolu Jelen Superlige Srbije.Izabranici trenera Slaviše Stojanovića nisu uspeli da se izbore sa negativnom tradicijom na premijernim mečevima, već četvrtu godinu u nizu nisu zabeležili trijumf na startu šampionata.Javor je sjajno otvorio utakmicu. Već u četvrtom minutu, nakon smušene odbrane crveno-belih, Milović se sjajno snašao i doneo prednost svom timu. U 13. minutu usledio je novi šok za Zvezdu, Onjilu je nakon odlične kontre povisio prednost Javora na 2:0.U 21. minutu Kasalica je smanjio prednost domaćina, a samo šest minuta kasnije crveno-beli su se u potpunosti vratili u meč. Nakon sjajne asistencije Daude, Pečnik je izjednačio rezultat.Izgledalo je da će Zvezda u potpunosti preokrenuti rezultat u svoju korist, međutim, Javor se nije predavao. U drugom delu meča, ređale su se šanse tima iz Ivanjice. Nekoliko puta Bajković je spasio mrežu svog tima. Međutim, u 69. minutu Martinović je isključen zbog drugog žutog kartona i usledili su novi problemi za Zvezdu. U 81. minutu utakmice Đorđević je ponovo doneo prednost Javoru, a četiri minuta kasnije Dražić je u potpunosti "dotukao" crveno-bele (4:2)!

http://www.youtube.com/watch?v=SwNOcIEFH4M

Rezultati i strelci:

Javor - Crvena zvezda 4:2 (Milović 5, Onjilo 12, Đorđević 81, Dražić 85 - Kasalica 21, Pečnik 28)

Od 20.30 igraju Vojvodina - Donji Srem

Juče:

Radnički Niš - Radnički Kragujevac 2:0 (Stojanović 30. penal, Bulatović 90+3) Jagodina - Napredak 0:2 (Mirosavljević 85, 86)

Partizan - Novi Pazar 4:3 (Jojić 20, Mitrović 53. penal, 56, Luka 88 - Bidaković 17, Kecap 34, Mutavdžić 75)

OFK Beograd - Voždovac 1:0 (Petković 35. penal)

Rad - Čukarički 0:1 (Srnić 5)

Sloboda - Spartak 1.1 (Pejović 52 - Torbica 55)

Bajko se potukao s policijom!

Za vreme meča u Ivanjici jedan od Zvezdinih navijača prešao je ogradu i izašao na teren, a policija je reagovala u nameri da ga ukloni sa trave.

Nakon ove scene u ulozi spasioca našao se čuvar mreže crveno-belih Boban Bajković, koji je ušao u klinč s čuvarima javnog reda i mira sa ciljem da oslobodi navijača.

Tok meča:

4. minut - GOL! Javor vodi 1:0, strelac je Milović! Fudbaler Javora se sjajno snašao posle smušene reakcije Zvezdine odbrane. Fudbaleri Javora su izveli korner, odbrana Zvezde je očajno odreagovala što je iskoristio Milović koji je nogom sa tri metra poslao loptu u mrežu.

13. minut - GOL! Javor vodi 2:0, strelac je Onjilo! Kakav košmar proživljavaju fudbaleri Zvezde u Ivanjici! Nakon sjajne kontre, napadač Javora je izašao ispred golmana Bajkovića i rutinski smestio loptu u mrežu crveno-belih, za velikih 2:0 u korist Javora.

21. minut - GOL! Zvezda samnjuje prednost Javora 2:1, strelac je Kasalica! Uz dosta sreće crveno-beli se ekspresno vraćaju u meč! Kasalica se sjajno snašao, prošao kroz sredinu i uputio udarac. Lopta je na putu ka golu pogodila Milovića i završila u mreži Javora!

http://www.youtube.com/watch?v=ksiqLXnw0IY
27. minut - GOL! Zvezda izjednačila rezultat 2:2, strelac je Pečnik!
http://www.youtube.com/watch?v=lx72hGkiXEc
30. minut -

36. minut - Javor je imao sjajnu priliku da ponovo dođe do prednosti. Stojaković je uhvatio volej, ali lopta je otišla peko prečke.

43. minut - Nova šansa za Javor! Đorđević je sjajno prošao sa desne strane, uputio centaršut u srce šesnaesterca Zvezde, ali Martinović je uz dosta muke otklonio opasnost. Malo je falilo da iskusni štoper crveno-belih srovede loptu u sopstvenu mrežu.

45+ minut - Kraj prvog poluvremena!

Nakon prvih 45 minuta igre rezultat je izjednačen 2:2. U izuzetno uzbudljivom poluvremenu viđena su čak četiri gola. Javor je golovima Milovića i Onjiloa od 13. minuta vodio sa 2:0, a onda je usledila žestoka inicijativa Crvene zvezde. U periodu od 21. do 28. minuta, crveno-beli su golovima Kasalice i Pečnika stigli do izjednačenja.

47. minut - Strašna šansa za Javor! Onjilo je oduzeo loptu jednom fudbaleru Zvezde, povukao u sredinu i sa nekih dvadesetak metara uputio fenomenalan udarac, međutim, Boban Bajković je maestralno intervenisao. Golman Zvezde je krajnjim naporom uspeo da skine šut odličnog napadača Javora.

51. minut - Najpre je Ninković imao priliku da donese prednost svom timu, međutim, nakon pasa Daude uputio je slab udarac ka golu Javora.

52. minut - Najbolja prilika za Zvezdu u drugom poluvremenu! Ninković je sjajno proigrao Mladenovića koji je utrčao na levu stranu i uputio snažan udarac ka golu Lazovića, ali lopta je pogodila prečku i završila u gol-autu.

61. minut - Kakva šansa za Javor! Radivojević je sjajno sačekao Đorđevića i u pravom momentu ga nesebično proigrao. Fudbaler Javora je uputio snažan udarac iz prve, ali golman Bajković je još jednom sjajno intervenisao.

67. minut - Nova prilika za Javor! Onjilo je odlično proigrao Stojakovića koji se našao sam ispred Bajkovića. Uputio je udarac, ali raspoloženi Bajković je sjajno intervenisao!

http://www.youtube.com/watch?v=vxH4_0ek9aQ
69. minut Novak Martinović dobija drugi žuti karton

81. minut - GOL! Javor vodi 3:2, strelac je Đorđević!

85. minut - GOL! Javor vodi 4:2, strelac je Dražić. Isplatila se izmena Javora, nekoliko minuta nakon ulaska u igru Dražić se upisao u strelce i dotukao crveno-bele.

86. minut -Pečnika menja Stefan Mihajlović

90+ minut - Kraj utakmice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track