OKRŠAJ SA ŽANDARMIMA: Bajkoviću preti zatvor do tri godine?!
Foto: Printskrin

Može biti rigorozno kažnjen

OKRŠAJ SA ŽANDARMIMA: Bajkoviću preti zatvor do tri godine?!

Fudbal -
Od javnog tužioca zavisi da li će biti pokrenut krivični postupak

BEOGRAD - Golmanu Crvene zvezde Bobanu Bajkoviću preti kazna zatvora od šest meseci do tri godine!

Crnogorski golman je u 35. minutu meča u Ivanjici protiv Javora napustio svoj gol, otrčao van granica igrališta i ušao u sukob sa pripadnicima žandarmerije koji su u tom trenutku privodili momka koji se do tada nalazio na tribini gde su bili smešteni navijači Crvene zvezde. Bajković je nekoliko sekundi pokušavao da ga otrgne od policajaca, a kada je video da ne može ništa da učini vratio se na gol.

Jasno je da je Bajković prekršio Zakon o javnom redu i miru. U članu 23. tog zakona stoji da se određuje kazna za ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira.

"Ko uvredi, zlostavi, preti da će napasti, pokuša da napadne ili napadne ili na drugi način ometa ovlašćeno službeno lice u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira - kazniće se zatvorom od šest meseci do tri godine".

Od javnog tužioca zavisi da li će biti pokrenut krivični postupak, a sve će zavisiti o toga da li postoji snimak i kako su službena lica na utakmici okarakterisala taj događaj.. 

Detalj kada Bajković ulazi u sukob sa pripadnicima žandarmerije možete pogledati od 3:50 na snimku

http://www.youtube.com/watch?v=CStDm1imzgM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track