Dragan Džajić: Ne želimo da budemo deo lakrdije
Foto: Nebojsa Mandic

Ekskluzivno intervju, predsednik Crvene zvezde o skandalu u JSL

Dragan Džajić: Ne želimo da budemo deo lakrdije

Fudbal -
Naravno da stojim iza saopštenja, ali ona nisu uperena protiv Partizana, već protiv ovakvih sudija, kaže prvi čovek kluba s Marakane

Razrešio brojne dileme.Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić u ekskluzivnom razgovoru za Kurir prvi put se obratio javnosti nakon niza saopštenja Crvene zvezde kao reakcija na suđenje na meču Partizan - Novi Pazar (4:3). Džajić je potvrdio da je potpuno saglasan sa saopštenjima kluba, iako je prvi čovek Saveza izneo sumnju da je Džaja aminovao poslednje stavove s Marakane.Da li i vi kao predsednik kluba stojite iza ova tri saopštenja, budući da je Tomislav Karadžić izrazio sumnju da ste saglasni sa poslednjim javnim istupima Zvezde?- Ja sam deo kluba i naravno da sam upoznat sa sadržajem saopštenja, kao i što apsolutno stojim iza njih. Ispalo je kao da su ona uperena protiv našeg najvećeg rivala Partizana, a to uopšte nije naš cilj. Ukazali smo na neregularnosti na početku sezone. Ovo je javni poziv da se svi uključe u borbu protiv ovih neregularnosti u srpskom fudbalu.Složićete se da je i Zvezda u prošlosti imala pomoć sudija, pa se opet nije digla ovolika prašina.- Naravno da se iz prošlosti mogu izvući situacije kad je pomagano Zvezdi, ali nama to ne treba, a verujem da ni Partizan to ne želi. Ovakvo suđenje nije potrebno nikome u Srbiji. To je nešto što prati naš fudbal godinama i šalje veoma ružnu sliku svim navijačima.Ako Partizan nije adresa vaših saopštenja, da li je to onda predsednik FSS Tomislav Karadžić?- Ne, ne. Mi hoćemo da se sredi stanje u sudijskoj organizaciji, da se ukine dosadašnja praksa delegiranja sudija za utakmice u domaćem prvenstvu. Pa videli ste i sami tu lakrdiju na stadionu Partizana. Ne treba nam takav ambijent.Paralelno s klupskim oglašavanjem usledio je i ubedljiv poraz od Javora na startu sezone. Kakva je situacija sada u klubu?- Mi smo jedinstveni u našem stavu, videćemo na kakav će odjek to naići. Hteli smo da ukažemo na neregularnosti, pogotovo jer se u Srbiji igra bolji fudbal nego ranije. Eto, mi smo izgubili od Javora. Zasluženo i u poštenoj utakmici. Čestitamo našem rivalu. Je l‘ treba sad da se ubijemo zbog toga? Bar mi znamo koliko nam je teško kad izgubimo.

Ne očekujem brz odgovorU prvom saopštenju stoji da je klub spreman da istupi iz lige ukoliko bude sličnog suđenja u prvenstvu. Do kada ćete čekati reakciju odgovornih?- Videćemo koliko će vremena proći. Mi smo se oglasili u subotu i ne očekujemo da će se išta bitno desiti preko noći. Pustimo da prođe neko vreme, pa ćemo i mi videti kakvi su nam dalji koraci - poručio je Džajić za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track