PRVENAC ZVEZDE: Dva gola Ninkovića za trijumf crveno-belih!
Foto: Tanjug)

Superliga Srbije

PRVENAC ZVEZDE: Dva gola Ninkovića za trijumf crveno-belih!

Fudbal -
Najzaslužniji za Zvezdin prvenac u šampionatu bio je dvostruki strelac Miloš Ninković u 31. i 45. minutu
1 / 7 Foto: Tanjug)

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom stadionu ekipu Jagodine sa 2:1 u utakmici drugog kola Superlige Srbije.

Najzaslužniji za Zvezdin prvenac u šampionatu bio je dvostruki strelac Miloš Ninković u 31. i 45. minutu.

Izabranici Slaviše Stojanovića odigrali su veoma dobro prvo poluvreme, ali je u nastavku Jagodina došla do daha i uspela preko Gogića u 82. minutu da unese dozu nervoze u redove domaćina.

Ipak, to je bilo sve što su gosti uspeli da učine i do kraja nisu imali snage za izjednačenje pred 12.000 gledalaca.

Utakmicu je obeležilo kašnjenje od pet minuta u znak protesta protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.

Takođe, sudija Milorad Mažić u finišu prvog dela prekinuo je meč na pet, šest minuta dok sa severne tribine nije uklonjen transparent na kojem je pisalo "Sudijska organizacija - kriminalna formacija".

Ovaj duel ostaće upamćen i po debiju Ifeanija Onjila u dresu crveno-belih, kao i na povratak Dragana Mrđe u klub u kojem je napravio prve fudbalske korake.

Stojanović: Pokazali smo dva lica

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da je njegov tim danas pokazao dva lica u pobedi protiv Jagodine od 2:1 u drugom kolu Super lige.

"U prvom poluvremenu smo izgledali onako kako želimo, bili smo agresivni i stvorili mnogo prilika. U drugom smo probali da im ostavimo prostor, a mi da napadnemo iz kontri, ali ništa nismo pokazali. Desio se neshvatljiv pad", rekao je Stojanović novinarima posle meča.

Stojanović je kazao da je njegov tim imao i mnogo sreće, kao i da je polovično zadovoljan igrama novajlija Dragana Mrđe i Ifeanija Onjila.

"Imali smo i mnogo sreće kod njihovih napada preko boka. Ima još mnogo pitanja na koja treba da odgovorimo... Polovično sam zadovoljan Mrđom i Onjilom, ali se vidi da su kvalitetni igrači i da smo sa njima dobili dodatnu vrednost", rekao je Stojanović.

Tok meča:

90+ minut - Kraj utakmice.

86. minut - Mrđa propušta sjajnu priliku za gol! Novi napadač Zvezde je sjajno povukao kontu i sa 16 metara uputio snažan udarac, međutim, lopta je završila pored gola.

83. minut - GOL! Jagodina smanjuje prednost Zvezde (2:1), strelac je Gogić. Gosti zasluženo smanjuju prednost Zvezde. Nakon centaršuta iz prekida,čak tri igrača Jagodine našla su se sama na pet metara od Bajkovića, a Gogić je glavom uspeo da smanji zaostatak.

80. minut - Druga izmena u ekipi Zvezde. Mladi Vukan Savićević ušao je u igru umesto Abiole Daude.

77. minut - Dobra prilika za Zvezdu! Dauda je sjajno prošao po desnoj strani i poslao oštru loptu na peterac, međutim, gosti su uspeli da intervenišu na vreme.

71. minut - Dragan Mrđa ulazi u igru a na terenu je zamenio Ifeani Onjila. Odmah i druga izmena u ekipi Jagodine, a umesto Đurića koji pre nekoliko trenutaka pogodio stativu u igri je Šušnjar.

70. minut - Sjajna šansa za Jagodinu! Kakvu priliku su propustili Jagodinci. Nakon sjajnog centaršuta Stojanović je zahvatio loptu glavom, ali ona je pogodila Bajkovića u ruku i udarila u prečku, u nastavku akcije Đurić je uputio udarac ali ovaj put je stativa spasila crveno-bele.

65. minut - Znatno je opao tempo igre u drugom poluvremenu. Zvezda deluje potpuno nezainteresovano u napadu, crveno- beli su zadovoljni rezultatom i skoncentrisali su se na čuvanje prednosti.

56. minut - Mladenović je uputio odličan centaršut u šesnaesterac Jagodine, ali odbrana gostiju je uspela da otkloni opasnost.54. minut - Jagodina ima inicijativu, pokušava da ugrozi gol Bajkovića, međutim, još uvek nema konkretnih prilika za pogodak.46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Trener Jagodine Mladen Dodić izvršio je jednu izmenu, u igru je umesto Stojanović ušao Gogić.

45. minut - GOL! Zvezda vodi 2:0, novi gol Miloša Ninkovića! Sjajni veznjak crveno-belih je nakon nekoliko odličnih driblinga u šesnaestercu Jagodine poslao loptu u desni ugao i matirao nemoćnog Rajkovića.

43. minut - Navijači zvezde su sklonili sporan transparent, pa je utakmica nakon nekoliko minuta pauze nastavljena.

39. minut - Milorad Mažić je prekinuo meč zbog transparenta koji se pojavio na severnoj tribini. Naime, na njemu je pisalo: "Sudijska organizacija, kriminalna formacija".

http://www.youtube.com/watch?v=loFDTiXiSEk
30. minut - GOL! Zvezda vodi 1:0, strelac je Ninković

20. minut - Jagodina je uspela da se oslobodi pritiska crveno-belih, međutim, ne uspevaju da ugroze Crvenu zvezdu.

14. minut - Nova šansa za Zvezdu. Malo je nedostajalo da se debitant Onjilo upiše u strelce. Dauda je sjajno centrirao na glavu novom napadaču crveno-belih, ali Onjilo je slabije zahvatio loptu.

13. minut - Prva ozbiljnija prilika za Crvenu zvezdu! Ninković je primio loptu na ivici šesnaesterca i odmah uputio udarac ka golu Rajković, međutim, mladi golman Jagodine je sigurno intervenisao.

5. minut - Šansa za crveno-bele. Milijaš je dobro izveo slobodan udarac, međutim, golman Jagodine Rajković odlično interveniše!

Kao što je i najavljeno, utakmica je počela sa pet minuta zakašnjenja, u znak protesta protiv prvog čoveka FSS Tomislava Karadžića i njegovih saradnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track