ARAPI ULAŽU U ZVEZDU: Velimir Ilić posrednik u razgovorima vrednim 64 miliona evra
Foto: Marina Lopičić

Rešenje problema

ARAPI ULAŽU U ZVEZDU: Velimir Ilić posrednik u razgovorima vrednim 64 miliona evra

Fudbal -
Crveno-beli bi za zemljište oko stadiona mogli da inkasiraju novac koji bi ih izvukao iz finansijske krize

BEOGRAD - Fudbalski klub Crvena zvezda blizu je dogovora sa kompanijom "Global kapital advajzors menadžment" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o milionskim ulaganjima.

Kompanija iz Emirata je početkom ovog meseca potpisala memorandum o saradnji sa predstavnicima Vlade Srbije koji podrazumeva velika ulaganja, a u sklopu toga vođeni su i pregovori o strateškom partnerstvu sa Crvenom zvezdom.

Kako pišu beogradski mediji, Arapi bi dobili pravo da na placu pored istočne i iznad južne tribine naprave komercijalni multifunkcionalni kompleks, dok bi crveno-beli dobili preko potreban novac koji bi rešio sve nagomilane dugove. Zanimljivo, posrednik u pregovorima je ministar građevinarstva i urbanizma.

"Pregovori sa Arapima vođeni su uoči evropske utakmice sa islandskom IB Vestmanejom. Posrednik u razgovorima bio je ministar za građevinu Vlade Srbije Velimir Ilić. On je možda i neoprezno otkrio da su državni čelnici vrlo blizu rešenja za Crvenu zvezdu, odnosno da su Arapi spremni da ulože ogroman novac, a zauzvrat dobiju poslovan prostor na možda i najboljoj lokaciji u Beogradu. Zasad se ne zna koliko su Arapi spremni da ulažu, ali recimo da u slučaju realizacije Zvezda više ne bi morala danonoćno da brine o dugovima", rekao je jedan od upućenih izvora blizak Crvenoj zvezdi.

Prema grubim proračunima Zvezda bi mogla da inkasira 64 miliona evra od zemljišta.

"Kvadrat poslovnog prostora na toj lokaciji vredi 2.000 evra. Međutim, Zvezda može da računa na samo 20 odsto te sume jer gradnja tek predstoji. Dakle 400 evra po kvadratu, a na tom zemljištu može da se napravi 160.000 kvadrata poslovnog prostora. Računica je jasna: Zvezda u startu može da zaradi 64 miliona evra. Lokacija je sjajna i ima vanserijsku vrednost. Takođe, moram da naglasim da bi kvadrat bio skuplji da kojim slučajem zainteresovani partner hoće da gradi hotele", ocenio je jedan od stručnjaka za vrednost nekretnina i placeva u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track