NOVI DARKO PANČEV: Jovan Kostovski menja Mitrovića u Partizanu
Foto: Tviter

Špic

NOVI DARKO PANČEV: Jovan Kostovski menja Mitrovića u Partizanu

Fudbal -
Crno-beli su na putu da dovedu najboljeg strelca Makedonije

BEOGRAD - Krajem 80-tih godina prošlog veka Darko Pančev je prešao iz Vardara u Crvenu zvezdu i ispisao najlepše stranice kluba sa Marakane. Na pomolu je novi transfer napadača Vardara, ali ovog puta na crno-belu stranu Topčiderskog brda.Jovan Kostovski (26) je pre početkom avgusta spominjan kao moguće pojačanje Crvene zvezde, ali bi prvi strelac Vardara i makedonske lige ipak pre mogao da završi u Partizanu.

Kostovski je prošle sezone za slavni skopski tim postigao 22 pogotka i to ga je uvrstilo u nacionalni tim Makedonije koji je u istoj kvalifikacionoj grupi za Svetsko prvenstvo sa Srbijom.

Makedonski napadač je tokom karijere nastupao i za Ofi sa Krita, Metalurg, Orduspur iz Turske, a 2012. se vratio u Vardar za koji je nastupao od 2004. do 2008. godine.

Ukoliko se ostvari ovaj transfer Kostovski bi zamenio Aleksandra Mitrovića koji je već prodat Anderlehtu, a utakmice protiv Tuna će mu biti oproštajne od crno-belog dresa.

Prelazni rok za novu sezonu inače traje do 31. avgusta, pa crno-beli moraju da budu brzi ukoliko žele realizaciju ovog transfera. Na ruku im ide činjenica da Makedoncu ugovor ističe za šest meseci, pa će samim tim i obeštećenje biti niže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track