JOJIĆ RAZBIO MALER: Partizan sa minimalcem putuje u Švajcarsku
Foto: Partizan

Bitka za Evropu

JOJIĆ RAZBIO MALER: Partizan sa minimalcem putuje u Švajcarsku

Fudbal -
Crno-beli savladali Tun sa 1:0 u prvom meču baraža za Ligu Evrope
1 / 8 Foto: Partizan

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana savladali su švajcarski Tun u prvom meču baraža za ulazak u Ligu Evrope sa 1:0 (0:0).

Izabranici trenera Vuka Rašovića do pobede su stigli u 70. minutu, kada je Miloš Jojić posle solo prodora pogodio mrežu Švajcaraca.

Jojić je tako razbio maler pošto je to bio prvi trijumf Partizana ove sezone u Evropi, ujedno i prvi pogodak pred svojim navijačima u evro-kupovima.

Partizan je ujedno prekinuo post od godinu dana bez pobede u Evropi, najduži niz u istoriji kluba. Takođe, crno-beli su prekinuli niz od deset utakmica bez pobede u evro-takmičenjima.

Revanš meč je na programu 29. avgusta.

Trener fudbalera Partizana Vuk Rašović izjavio je da su crno-beli propustili priliku da ostvare ubedljiviju pobedu."U prvom poluvremenu nismo uspeli da napravimo dobar napad, koji bi nam doneo gol. Tražili smo to i uspelo nam je u drugom poluvremenu. Tun je pokazao da je čvrsta ekipa i igrali su dosta dobro. Žao mi je što nismo uspeli da damo još neki gol i da dođemo do ubedljivije pobedu. U svakom slučaju ovo je dobar rezultat pred revanš u Švajcarskoj. Za revanš moramo dobro da se spremimo i da budemo mirniji na lopti. U ekipi je bilo dosta mladih igrača, a videlo se da i je bilo tenzije, koje ne sme da bude u revanšu. Revanš će biti otvoren. Spremamo se za naredni meč u prvenstvu i razmišljamo o revanšu", rekao je Rašović.Miloš Jojić je bio jedini strelac na meču sa Tunom."Dobro smo otvorili utakmicu i imali inicijativu. Nedostajao nam je gol u prvom poluvremenu. U drugom smo krenuli agresivnije. Igrali smo na sve ili ništa. Biće teško u revanšu, a i tamo ćemo ići na pobedu", dodao je Jojić.PARTIZAN - TUN 1:0 (0:0)Stadion: Beograd, gledalaca: 15.000Sudija: Sergej Bojko (Ukrajina), Oleksej Andrejev, Oleksandr VojtjukGolovi: Jojić 70.Žuti kartoni: Petrović 23. - M. Šneuvli 37.PARTIZAN: Stojković - Aksentijević, Obradović, Stanković, Petrović - Đemba Đemba (Malbašić od 46.), Marković - Grbić (Ninković od 56.), Ilić, Jojić - Mitrović. Klupa: Ž. Živković, Ostojić, Brašanac, Ninković, Malbašić, Luka. Trener: Vuk Rašović.TUN: Fejvr - Zigfrid, Salmoni, Luti, Vitver - Zufi - Hediger, Šneuvli (Fereira od 69.), Sanogo, Martinez (Kasio od 78.) - M. Šneuvli (Sadik od 86.).

TOK MEČA

2. POLUVREME

90. minut - Velika prilika za Tun. Skraćeni korner je izveo Zufi, skočio je Sadik i prebacio istrčalog Stojkovića, ali je lopta otišla preko gola.86. minut - Sadik ulazi u igru, izlazi Martina Šneuvli.85. minut - Žuti karton za Ninkovića zbog prekršaja kojim je zaustavio kontru gostiju.78. minut - Izmena u Tunu, Kasio ulazi u igru umesto Martineza. Švajcarci pojačavaju napad u finišu meča.78. minut - Nova prilika za Jojića, Ninković mu je dodao loptu, Jojić šutirao sa 20-tak metara, ali Fejvr vrhovima prstiju odbija loptu u korner.75. minut - Velika šansa za Mitrovića! Zakačio je loptu glavom pre golmana gostiju, ali nije uspeo da pogodi prazan gol.70. minut - GOOOL!!! Miloš Jojić dovodi Partizan u vođstvo. Vezni igrač Partizana je nanizao nekoliko igrača Tuna u solo prodoru, a potom udarcem sa oko 15 metara po zemlji u suprotan ugao matirao Švajcarce. Bio je to prvi gol Partizana u Beogradu ove sezone u Evropi.68. minut - Kontranapad gostiju, dugačka lopta, a Stojković izlazi na 40 metara i glavom izbacuje loptu u aut uz aplauze celog stadiona.56. minut - Umesto Grbića u igri je Ninković.53. minut - Šneuli je odlično šutirao ali Stojković vadi loptu ispod prečke i šalje je u korner.49. minut - Martin Šneuvli je pokušao da lobuje Stojkovića sa oko 40 metara, ali je to loše odradio.48. minut - Velika prilika za Tun, Martinez je šutirao sa 15-tak metara, ali Stojković brani.47. minut - Prilika za Tun, jedna dubinska lopta je stigla do Vitver u šesnaestercu crno-belih, ali je ovaj nije dobro zahvatio.46. minut - Prva izmena u Partizanu, umesto Đembe Đembe u igri je Malbašić. Rašović je odlučio da postavi malo ofanzivniju formaciju.

1. POLUVREME

Kraj prvog poluvremenu. Slabo od strane Partizana, jedna prava i nekoliko polu prilika slabo je za crno-bele koji žele ubedljivu pobedu.

45. minut - Saša Ilić je pokušao glavom sa desetak metara, lopta je išla ispod prečke, ali je Fejvr izbio loptu u korner. Ništa od novog pokušaja za Partizan.37. minut - Žuti karton za Marka Šneuvlija zbog starta nad Obradovićem.36. minut - Najveća šansa za Tun odmah u narednom napadu! Zufi je izbio potpuno sam ispred Stojkovića i kada se spremao da šutira Obradović mu se prikrao sa leđa i odbio loptu u korner.35. minut - Neverovatno šta je Partizan promašio?!! Tačnije Jojić! Aksentijević je sa desne strane ušao u šesnaesterac, šutirao, golman Fejvr odbio loptu, onda je udarila u Jojića koji je bio sam na dva metra od gola, ali nije uspeo da je ugura u gol.28. minut - Grbić je pokušao sa ivice šesnaesterca, iskosa sa leve strane, ali je njegov šut izblokiran.26. minut - Sanogo je bio u prilici da ugrozi gol Stojkovića, ali se spetljao u šesnaestercu.24. minut - Zufi je pokušao iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, ali lopta odlazi među oblake.23. minut - Petrović je zaradio žuti karton zbog oštrog starta na Martinezu.19. minut - Pokušao je Jojić šutem sa oko 20 metara, ali pored gola odlazi lopta.18. minut - Prva velika prilika za Partizan! Posle kornera golman Fejvr je promašio loptu, ali je Stanković loše reagovao i poslao loptu paralelno sa gol linijom. 7. minut - Korner za Partizan, Jojić je centrirao, Mitrović pokušao glavom, nastavak akcije, lopta stiže do Jojića na ivici šesnaesterca, ali je veznjak Partizana neprecizan. Crno-beli vrše pritisak, ali bez većih šansi za sada.1. minut - Partizan u prvom poluvremenu napada ka severnoj tribini.

http://www.youtube.com/watch?v=sBHAhUXAxPA
http://www.youtube.com/watch?v=82T0h4vc8H4

BARAŽ ZA PLASMAN U LIGU EVROPE:Prvi mečevi, rezultatiAktobe - Dinamo (K) 2:3 Dinamo (T) – Totenhem 0:5Karabah - Ajntraht 0:2Jablonec – Betis 1:2Kuban – Fejnord 1:0Atromitos - AZ Alkmar 1:3Minsk – Standard 0:2Makabi (H) - Astra 2:0Esbjerg - Sent Etjen 4:3Molde – Rubin 0:2 Nome Kalju – Dnjepr 1:3Salcburg – Žalgiris 5:0Sankt Galen - Spartak (M) 1:1Kukeš – Trabzon 0:2 Apolon – Nica 2:0Elfsborg – Nordsjeland 1:1Hafnarfjordur – Genk 0:2Panduri – Braga 0:1Tromso – Bešiktaš 2:1Svonsi – Petrolul 5:1Černomorec – Skenderbeg 1:0Partizan – Tun 1:0 Vojvodina – Šerif 1:1 Rijeka – Štutgart 2:1Udineze – Liberec 1:3 Varegem – APOEL 1:1Grashopers – Fiorentina 1:2Rapid - Dila Gori 1:0Estoril – Pašing 2:0Sevilja – Slask 4:1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track