TOMISLAV KARADŽIĆ: Povlačim se!

Prelomio

TOMISLAV KARADŽIĆ: Povlačim se!

Fudbal -
Četiri decenije uloženog ličnog rada, napora, želje i htenja da u našem fudbalu bude bolje, ne dozvoljavaju mi da na bilo koji način doprinosim tim podelama, ne ulazeći ovom prilikom u polemiku ko je u pravu, a ko nije, šta je istina, a šta ne, piše Karadžić

Povlačenje.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić odlučio je da se povuče s tog mesta! Prvi čovek srpskog fudbala saopštio je da je odluku doneo sam, a povlačenje najavio po završetku jesenje sezone u Superligi.

U pismu redakcijama Karadžić je objasnio zašto se povlači.

"Poslednja dešavanja u fudbalskoj Srbiji vode u pravcu ozbiljne polarizacije, u ovom, ionako mnoštvom realnih stvari bremenitom sportu. Četiri decenije uloženog ličnog rada, napora, želje i htenja da u našem fudbalu bude bolje, ne dozvoljavaju mi da na bilo koji način doprinosim tim podelama, ne ulazeći ovom prilikom u polemiku ko je u pravu, a ko nije, šta je istina, a šta ne. Iz tih razloga obaveštavam fudbalsku i ukupnu javnost da sam odlučio da ću, u skladu sa Statutom FSS, nakon završetka jesenjeg dela prvenstva sazvati redovnu skupštinu fudbalske organizacije, na kojoj ću se povući sa mesta predsednika FSS", napisao je Karadžić i uputio izvinjenje najbližim saradnicima:

"Želim ovom prilikom da se izvinim svim mojim saradnicima i organima FSS što ovu odluku donosim bez konsultacija sa njima i ujedno apelujem i zahtevam od svih aktera - klubova, Zajednice, organa i tela da u periodu pred nama učine sve na sprečavanju daljih podela u fudbalu. Uz napred navedene razloge i motive za moj postupak verujem da će ovaj gest biti inspiracija i za druge, da ničija fotelja niti funkcija ne smeju biti iznad opšteg fudbalskog interesa.

Kartoni se ne brišu

Prema rečima komesara za takmičenje Zajednice superligaša Vladimira Bulatovića čak i u slučaju kad bi se utvrdilo da su sva kažnjavanja neosnovana i da klubovi ne smeju da se kažnjavaju dok je kašnjenje manje od 15 minuta, žuti kartoni dodeljeni kapitenima ne mogu biti obrisani.

U tom slučaju najveći gubitnici bili bi upravo klubovi, koji su zbog lošeg tumačenja pravila drastično oštećeni.

Zvezdan Terzić: Novo rukovodstvo odmah!Na saopštenje Tomislava Karadžića o povlačenju prvi je reagovao Zvezdan Terzić, koji kaže da do smene mora doći što pre.- Mislim da je ovo Karadžićevo saopštenje kupovina vremena. Zadovoljan sam činjenicom da je podneo ostavku i da više nije predsednik Saveza. Međutim, stanje u fudbalskoj organizaciji je tako teško da skupština ne može čekati do februara. FSS mora odmah da dobije novo rukovodstvo. Karadžić treba odmah da zakaže novu skupštinu, koja bi se održala u roku od 30 dana i na kojoj bi bilo izabrano novo rukovodstvo. U slučaju da to ne uradi on, delegati će sazvati vanrednu sednicu skupštine u skladu sa Statutom FSS - kaže Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track