LIGA ŠAMPIONA: Šalke preživeo u Solunu, Arsenal ponovo siguran

Odigrane revanš utakmice elitnog evropskog takmičenja

LIGA ŠAMPIONA: Šalke preživeo u Solunu, Arsenal ponovo siguran

Fudbal -
Na korak od senzacije bio je zagrebački Dinamo, koji je zabeležio "pirovu pobedu" u gostima protiv bečke Austrije (3:2)

SOLUN - Fudbaleri Šalkea izborili su plasman u grupnu fazu Lige šampiona savladavši u utorak veče u revanš utakmici baraža ekipu PAOK-a sa 3:2, a isti uspeh ostvario je londonski Arsenal, koji je dobio i drugi meč protiv Fenerbahčea (2:0).

Nemački klub je posle remija kod kuće (1:1) bio na ivici eliminacije, posebno što je na vrućem terenu u Solunu od 64. minuta igrao oslabljen, nakon što je Džons zaradio drugi žuti karton pri rezultatu 1:1. Šalke je, međutim, potvrdio kvalitet, u nastavku je postigao dva gola sa igračem manje i zasluženo prošao u elitu.

Arsenal je samo overio trijumf, nakon uverljivo dobijenog prvog meča u Istanbulu, a na korak od senzacije bio je zagrebački Dinamo, koji je zabeležio "pirovu pobedu" u gostima protiv bečke Austrije (3:2).

Posle 0:2 u prvoj utakmici na Maksimiru, hrvatski prvak je u Beču krenuo na sve ili ništa. U 70. minutu stekao je vođstvo od 3:1 i bio mu je potreban još jedan gol, međutim, drama je sprečena desetak minuta kasnije kada je domaćin postigao spasonosni pogodak.

Veliki uspeh ostvario je nekadašnji evropski prvak, bukureštanska Steaua, pozitivnim remijem u Varšavi protiv Legije (2:2), a Bazel je, kao i Arsenal, drugom pobedom nad bugarskim Ludogorecom (2:0) samo overio prolaz u grupnu fazu.

Rezultati revanš mečeva baraža za Ligu šampiona:

Arsenal (Engleska) - Fenerbahče (Turska) 2:0 (1:0), prvi meč 3:0, dalje ide Arsenal.

Austrija Beč (Austrija) - Dinamo Zagreb (Hrvatska) 2:3 (1:2), prvi meč 2:0, dalje ide Austrija Beč.

Bazel (Švajcarska) - Ludogorec (Bugarska) 2:0 (1:0), prvi meč 4:2, dalje ide Bazel.

Legija Varšava (Poljska) - Steaua (Rumunija) 2:2 (1:2), prvi meč 1:1, dalje ide Steaua.

PAOK Solun (Grčka) - Šalke (Nemačka) 2:3 (0:1), prvi meč 1:1, dalje ide Šalke.

U sredu se sastaju:

Zenit (Rusija) - Fereira (Portugalija), Milan (Italija) - PSV Ajndhoven (Holandija), Seltik (Škotska) - Šahtjor (Kazahstan), Sosijedad (Španija) - Olimpik Lion (Francuska) i Maribor (Slovenija) - Viktorija Plzenj (Češka).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track