PREOKRET: Džajić ne želi u Karadžićevu fotelju
Foto: Dragana Udovičić

Predsednik Zvezde ne menja čelnika FSS

PREOKRET: Džajić ne želi u Karadžićevu fotelju

Fudbal -
Čelnici crveno-belih nisu za nove izbore u klubu, a prvi čovek tima s Marakane nije spreman za tu avanturu

Traži se kandidat.Dragan Džajić ozbiljno razmišlja da ne bude kandidat Crvene zvezde za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, saznaje Kurir. U slučaju da se to desi, kandidat Crvene zvezde na izborima najverovatnije će biti neko od bivših fudbalera, a to sigurno neće biti Branko Radujko, član Upravnog odbora kluba.Ništa preko kolenaRazloga za ovakav stav Dragana Džajića ima mnogo. Prvi je taj što Džaja ne želi da za sobom ostavi nedovršen posao, a glavni razlog njegovog povratka na Marakanu bilo je osvajanje titule i prekid šestogodišnje dominacije Partizana. Pošto je poznat kao smiren i odmeren čovek koji odluke ne donosi preko kolena, već važe i dugo razmišlja, vrlo je verovatno da neće prihvatiti predlog Zvezde da postane kandidat za predsednika.- Sada mi je Crvena zvezda najvažnija. Treba srediti stanje u klubu, osvojiti titulu, pokušati sledeće godine nešto u Evropi. To su prioriteti i bilo bi neozbiljno da odem, a da ih ne završim. Nova avantura u ovim godinama nije mi potrebna - poverio se prijateljima Dragan Džajić. Klub procenjujeDrugi razlog zbog kojeg Dragan Džajić ne bi trebalo da ode na čelnu poziciju u FSS jeste taj što bi to automatski značilo nove izbore u Zvezdi. Procena celokupnog rukovodstva crveno-belih jeste da bi bilo najbolje da Džajić ostane , a da se potraži drugi kandidat za predsednika.

Možda bude predložen AntićMoguće je da će Crvena zvezda za svog kandidata predložiti Radomira Antića, bivšeg selektora Srbije, čoveka koji bi bio prihvatljiv celokupnoj javnosti u zemlji, ne samo fudbalskoj. Pitanje je samo da li bi Antara to prihvatio, jer ima unosan ugovor u Kini.Antić je čovek koji se fudbalski afirmisao u Partizanu, slavu stekao u Barseloni, Realu i Atletiku, a u Srbiji je odlično sarađivao sa Crvenom zvezdom. Radio bi na pomirenju dva kluba i razbio klubaštvo.

Vojvodini veći uticajFudbalski klub Crvena zvezda smatra da bi uticaj Vojvodine kao trećeg velikog kluba u Srbiji trebalo da bude jednak onome koji imaju tim s Marakane i Partizan. To je činjenica na kojoj će Zvezda insistirati.Pored ovog zahteva, Zvezda smatra da funkcije u FSS zajedno s Karadžićem moraju da napuste generalni sekretar Zoran Laković i prvi čovek sudijske organizacije Bogoljub Stepanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track