NAJGORI: Srbiju neće niko da gleda
Foto: Dado Djilas

Još jedan „uspeh“ selektora Mihajlovića i predsednika Karadžića

NAJGORI: Srbiju neće niko da gleda

Fudbal -
„Orlovi“ imaju najmanju posetu u grupi A, prosečno manje od 13.000 gledalaca, što je skoro najslabije u kvalifikacijama za SP

Ne mogu očima da ih vide!Fudbalsku reprezentaciju Srbije, sa selektorom Sinišom Mihajlovićem na čelu, prati najmanji broj navijača u grupi A, a prosek manji od 13.000 gledalaca po meču jeste među najgorima do sada u kvalifikacijama evropske zone za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014.Od dolaska na klupu Miha je uspeo da sruši nekoliko negativnih rekorda. Kroz Sinišinu reprezentaciju za 15 meseci mandata prodefilovalo je više od 80 fudbalera, ali ga ni to nije sprečilo da postane najgori selektor u istoriji. Naime, Miha je jedini naš vođa nacionalnog tima koji je izgubio četiri meča u kvalifikacijama za neko veliko takmičenje, a pritom mu je ostalo još tri.Mihini očajni taktički potezi, inat, slabi rezultati doveli su do toga da mečeve „orlova“ u Srbiji gleda procentualno manje navijača nego kad na svom terenu igraju Makedonija, Azerbejdžan, Kazahstan, Finska... Takođe, naš tim drži rekord po najmanjoj poseti u grupi A na jednom meču jer je gostovanje Škota na Karađorđu uživo pratilo samo 6.500 posetilaca. Da stvar bude gora, više od 1.000 gledalaca činili su gostujući fanovi.Zanimljivo je to što je duele između Estonije i Andore, odnosno Lihtenštajna i BiH gledao isti broj posetilaca.

Nije se proslavio... Tomislav Karadžić
Nije se proslavio... Tomislav Karadžić

Protiv Belgije poluprazna MarakanaPosle serije poraza u prijateljskim utakmicama, Mihajlović je kvalifikacije počeo remijem u Glazgovu, a već na sledećem susretu Srbija je demolirala Vels sa 6:1. Međutim, ni posle solidnog starta naši navijači nisu preterano verovali Mihinoj selekciji.Samo mesec dana nakon ubedljive pobede nad Ostrvljanima, u derbiju naše kvalifikacione grupe protiv Belgije na Marakani skupilo se jedva nešto više od 20.000 gledalaca, što je oko 40 odsto kapaciteta našeg najvećeg stadiona.

Poseta kod kuće♦ Srbija - Vels 10.660♦ Srbija - Belgija 21.650♦ Srbija - Škotska 6.500♦ Ukupno: 38.360

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track