OTIŠAO: Subotić napustio reprezentaciju Srbije!
Foto: Tanjug

Neće igrati za orlove do kraja godine

OTIŠAO: Subotić napustio reprezentaciju Srbije!

Fudbal -
Fudbaler Borusije odigrao je za Srbiju 36 utakmica i postigao dva gola, a kao razlog odlaska naveo je želju da individualno napreduje

BEOGRAD - Fudbaler Borusije iz Dortmunda i srpski reprezentativac Neven Subotić odlučio je da ne igra za nacionalni tim naše zemlje do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.On je odluku da napusti "orlove" saopštio selektoru Srbije Siniši Mihajloviću posle utakmice sa Hrvatskom, a kao razlog je naveo želju da individualno napreduje."Razgovarao sam sa Mihajlovićem i obavestio ga o želji da u narednom periodu posvetim se individualnom radu u klubu i nameri da dodatno napredujem. Nažalost, remijem sa Hrvatskom izgubili smo takmičarske šanse da se plasiramo na Svetsko prvenstvo i u ovom trenutku, posle razgovora sa trenerom Jirgenom Klopom, i njegovom željom da pojačam individualni rad, zamolio sam selektora za razumevanje i zahvalan sam mu na podršci", rekao je Subotić.On je objasnio da nije sebi zatvorio vrata reprezentacije, već da će se u narednom ciklusu sa zadovoljstvom odazvati da bude među "orlovima"."Ova odluka važi za period do kraja 2013, verujem da imamo veliki broj kvalitetnih igrača koji zaslužuju mesto u nacionalnom timu. Sa izuzetnom željom i ponosom, a ukoliko to selektor bude želeo, biću u sastavu ekipe od naredne godine, kako za pripremne utakmice, tako i za novi kvalifikacioni ciklus. Ubeđen sam da će Srbija u narednom ciklusu pokazati sav kvalitet i da ćemo uspeti da se plasiramo na Evropsko prvenstvo 2016. Lično bih voleo da budem deo te ekipe", naglasio je Subotić.

Srpski fudbaler je već otputovao za Nemačku.

Subotić (24) je član Borusije iz Dortmunda od 2008. godine, a pre toga je igrao za Majnc. On je igrao za omladinske selekcije SAD-a, a potom je odlučio da igra za A tim naše zemlje.Subotić je za Srbiju debitovao u martu 2009. godine na meču kvalifikacija za SP 2010. godine protiv Rumunije u Konstanci. Za "orlove" je odigrao 36 utakmica i postigao dva gola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track