BELODEDIĆ: Imao sam ponudu Partizana, ali ja sam želeo samo Zvezdu!

Sve za crveno-bele

BELODEDIĆ: Imao sam ponudu Partizana, ali ja sam želeo samo Zvezdu!

Fudbal -
Zbog Zvezde sam bio spreman da se odreknem svega u Rumuniji - rekao je Belodedić

Legendarni fudbaler Crvene zvezde, Miodrag Belodedić, pre dolaska na Marakanu imao je ponudu beogradskog Partizana, međutim, želeo je samo Zvezdu.

Belodedić je izjavio da je upravo zbog Zvezde pobegao iz Rumunije i tražio politički azil u eri Čaušeskua, 1988. godine.

"Bilo je straha. Trebalo je doći do sopstvenog pasoša da bi se prešla granica, što nije bilo lako. Trebalo je objasniti, izmisliti priču o posjeti rođacima u Vršcu, dati detaljne podatke kod koga i kada idem. Na kraju sam bez problema sa majkom prešao granicu", rekao je Belodedić.

Komadant Steauine odbrane našao na Marakani ispred kancelarija Dragana Džajića.

"Tačna je ta priča, da mu je trebalo nekoliko minuta da se sjeti, shvati sa kim razgovara. „Iz Steaue, aha… I kod nas želiš da igraš?“ Imao sam ponudu Partizana, ali želio sam samo Zvezdu, ona je bila najveći razlog zašto sam napustio Rumuniju, zbog nje sam bio spreman da se odreknem svega u Rumuniji".

Na pitanje koliko je trajala neizvesnost do potpisa, Belodedić je odgovorio:

"Džaja me pitao – „Momak, znam da si igrao finale Kupa šampiona, ali na kojoj tačno poziciji ti igraš“? Odgovorio sam, centralnog odbrambenog, libera… „Aha… Vidiš, baš nam takav treba!“

Zvezda je tako dobila pravi "poklon".

"Nije bilo jednostavno, postojala je bojazan da se neću moći vratiti pravoj formi nakon godinu dana pauze, zbog suspenzije jer sam bez pristanka Steaue prešao na „Marakanu“. Ali, to su neka druga vremena bila, nije ni bilo pravih ugovora, na nekom poluprofesionalnom nivou – a opet, to je bio nivo dva prvaka Evrope", rekao je Belodedić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja