ČLAN RUKOVODSTVA VOJVODINE: Marko Nikolić ruši upravu
Foto: Hurijet

Probemi se gomilaju

ČLAN RUKOVODSTVA VOJVODINE: Marko Nikolić ruši upravu

Fudbal -
Uroš Jankovića tvrdi da strateg Novosađana predvodi struju Radisava Rabrenovića

Sukobi u Vojvodini ne prestaju.

Posle previranja navijača novosadskog kluba sa savetnikom predsednika Balše Butorovića Matejom Kežmanom, član uprave fudbalera Vojvodine Uroš Janković reagovao je saopštenjem u kojem zamera treneru Marku Nikoliću da u medijskim istupima ne govori iz stručnog ugla nego se eksponira kao svrstani član jedne od suprtostavljenih struja unutar kluba.„Nikolić ima ozbiljnih obaveza u procesu rušenja postojeće Uprave u saradnji sa drugim akterima njegove trenutne struje u klubu na čelu sa generalnim sekretarom Radisavom Rabrenovićem. Nisam siguran da je Nikolić redovno primao platu u Radu, ali tamo nije podsticao nemire. Nadoknade kasne u većini srpskih klubova i ta činjenica nije nova u našem fudbalu. Blokada računa je deo svakodnevice, ali to ne znači da akteri unutar kluba zaborave na svoje primarne obaveze.“

Janković smatra i da je Nikolić taj koji je prvi podbacio u svom delu posla jer nije umeo da iskoristi kapacitet tima.

„Od odlaska Oumarua igra je u padu, a bio je prisutan i uticaj nasleđenog modela od bivšeg trenera, Nebojše Vignjevića, jer je većina igrača ostala u klubu. Međutim, nepostojanje alternativnog modela uprkos više nego kvalitetno odrađenom prelaznom roku upućuje nas da Nikolić nije imao kapaciteta da postojeći tim formira u skladu sa raspoloživim profilima igrača. On je prezauzet unutar klupskim trvenjima pa mu se vođenje treninga i rad na unapređenju igre sveo na obično odrađivanje posla“, ističe Janković i naglašava da je učestvovao u dovođenju svih fudbalera ovog leta: Vukčevića, Kaluđerovića, Denkovića, Delača, Fatića, Vukovića, Lekovića, Popovića i Barića.

Janković ističe da Vojvodina ima sjajan sastav.„Nikolić se plašio da u prelaznom roku nećemo realizovati dolazak, jer je znao za blokiran račun. Tada su ga zanimala pojačanja, a sad mu je neophodna alibi priča kojom želi opravdati nedostatak igre i bodova iako ima najbolji tim u zemlji, tim koji bi ubedljivo pobedio i Šerif u prvom meču, da je predstavnika Moldavije napao od starta meča“, kategoričan je nekadašnji fudbaler Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track