GOSTI KLADIONICE: Namesti meč i imaš besplatne pripreme!
Foto: Profimedia

U Antaliji se dnevno režira na desetine utakmica

GOSTI KLADIONICE: Namesti meč i imaš besplatne pripreme!

Fudbal -
Brojni evropski klubovi, kao i pojedini naši, odsedaju u skupim hotelima, imaju ol-inkluziv uslugu, a nemaju za plate igrača i zaposlenih

Čuveni turnir koji je organizovan u Antaliji kad su domaćini o svom trošku doveli četiri reprezentacije (Letoniju, Boliviju, Estoniju i Bugarsku) i koji su namestile sudije i zaradile desetine miliona evra, kao i nelegalne radnje na mečevima Štutgart - Lači i Standard - Herenven, u prethodnih deset dana upalili su alarm u UEFA, koja će pod lupom pratiti pripreme timova s Balkana u Antaliji.

Trećina srpskih superligaša (i brojni klubovi iz okruženja) idu na pripreme u Tursku, a dužni su i bogu i narodu. Pripreme u Antaliji koštaju u rasponu od 25.000 do čak 100.000 evra i postavlja se logično pitanje - odakle pare. Posle dve nedelje luksuza u Antaliji sledi povratak u surovu realnost.- Igrači u Antaliji trče, grizu, bore se, jer imaju sve, tri obroka dnevno. Kad se vrate u Beograd, to nemaju i pada motiv, pa nije lako igrati - na najbolji način je Robert Prosinečki oslikao razliku između bajke u Turskoj i stvarnosti u Srbiji.

Ol-inkluziv... Fudbalerima je sve na raspolaganju
Ol-inkluziv... Fudbalerima je sve na raspolaganju

UEFA će u sklopu akcije o suzbijanju nameštanja pažljivo pratiti sve mečeve timova Srbije, Crne Gore, BiH, Hrvatske, Makedonije i Albanije na pripremama u poznatom turskom letovalištu.To se već uveliko radi, pa je česta situacija da sredinom meča dođe do promene sudije zbog mogućih nečasnih radnji. Više desetina specijalnih posmatrača takođe je u Turskoj i pažljivo prati mečeve i osluškuje informacije koje bi mogle da otkriju nameštanje. Superligaši, pamet u glavu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track