(VIDEO) KURIR SAZNAJE NEMANJA REKAO ZBOGOM: Vidić objavio kraj karijere!
Foto: Dado Djilas

Okačio kopačke o klin

(VIDEO) KURIR SAZNAJE NEMANJA REKAO ZBOGOM: Vidić objavio kraj karijere!

Fudbal -
Fudbaler Intera i bivši srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić objavio je kraj karijere.

Kako Kurir saznaje, Vidić je odlučio da posle raskida ugovora sa Interom okonča karijeru.Vidić je rođen 21. oktobra 1981. u Užicu, a posle Jedinstva i Slobode 1996. je prešao u Crvenu zvezdom. Za crveno-bele igrao je do 2004, a onda je prešao u moskovski Spartak. On 2006. do 2014. igrao je za Mančester junajted, a onda je pojačao Inter.

Srpski fudbaler je nedavno raskinuo ugovor sa Interom, a odlučio je da okonča igračku karijeru iako je imao ponude nekoliko evropskih klubova.Sa Crvenom zvezdom osvojio je dva nacionalna Kupa, kao i šampionsku titulu 2004. Za crveno-bele odigrao je 67 utakmica i postigao je 12 golova. Vest o povlačenju Vidića objavila je i Zvezda.

Vidić je najveću slavu stekao u Mančester junajtedu za koji je odigrao 300 mečeva i postigao 21 gol. On je sa Junajtedom osvojio pet titula u Premijer ligi, tri Liga kupa, 5 trofeja Komjuniti šild, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo.

Vest o povlačenju Nemanje Vidića objavio je i Mančester junajted, pošto je Srbin nosio kapitensku traku kluba sa Old traforda."Došlo je vreme da okačim kopačke o klin. Povrede koje sam imao u poslednjih nekoliko godina uzele su danak", rekao je Vidić i dodao:"Želeo bih da se zahvalim svim igračima sa kojima sam igrao, menadžerima i osoblju sa kojima sam radio i kažem veliko hvala navijačima na podršci tokom svih godina".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track