LJUBAV PREMA PARTIZANU: Mediji napali Španca zato što je Grobar i voli Srbiju
Foto: Facebook

Kinje ga zbog crno-belih

LJUBAV PREMA PARTIZANU: Mediji napali Španca zato što je Grobar i voli Srbiju

Fudbal -

Da li je to demokratija? Antonio Landeira iz La Korunje prinuđen da se povuče sa izborne liste svoje partije jer je optužen da propagira ultradesničarske srpske ideje

1 / 3 Foto: Facebook

Antonio Landeira, pijanista iz La Korunje, ovih dana proživljava pravu golgotu u Španiji zbog svoje ljubavi prema Partizanu i Srbiji!On je kao istaknuti član partije Sijudadanos bio četvrti na listi za lokalne izbore u Galiciji, ali zbog njegovih objava na Fejsbuk profilu mediji su ga optužili za propagandu desničarskih, ultranacionalističkih srpskih ideja.

Epilog priče je da se Antonio, koji se predstavlja svuda kao Toni Grobar, povukao sa izborne liste ne želeći da stranka iz zahuktale medijske kampanje protiv njega izađe oštećena na biralištima.

- Ne želim da prihvatim nametnutu krivicu, jer sam ja samo navijač fudbalskog i košarkaškog kluba Partizan i ne mogu imati nikakve veze sa ultradesničarima kad sam demokrata - izjavio je Antonio Landeira.

Osnova za optužbe Tonija za desničarenje jesu njegovi postovi na Fejsbuku u kojima poručuje da je „Kosovo srce Srbije“. Za Špance u političkoj kampanji takve poruke bi mogle biti uznemirujuće, iako sama Španija nije pristala da prizna otcepljenje južne srpske pokrajine.

- Partizanovi navijači su poput „jorgandžija“ Atletiko Madrida. Čak i Radomir Antić za sebe kaže da je navijač Partizana - pokušao je Landeira da objasni Špancima ko su pristalice Partizana.Landeira nije želeo da povuče svoje postove o srpskom Kosovu. Naprotiv.

- Da, ja sam protiv nezavisnosti Kosova i sve što sam objavio na Fejsbuku, uradio sam to s ponosom! U najvećoj meri sve se to odnosilo i na moguće otcepljenje Katalonije - izjavio je Landeira.

Svaka častPROFESOR KLAVIRA VOLI SRBIJUAntonio Landeira je rođen u gradu Ferol u Galiciji, ali se školovao u La Korunji, gde je završio muzički konzervatorijum na tamošnjem univerzitetu. Muzičar je i profesor klavira u malom turističkom mestu Porto do Son na obali Atlantskog okeana. Obožava crno-bele, Duška Vujoševića, igrače Partizana starije i mlađe generacije bilo u fudbalu bilo košarci. Pored svoje Španije, bodri i Srbiju, raduje se svakom uspehu Miloša Teodosića i naših košarkaša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track