(VIDEO, FOTO) IZBACIO DANCE: Magični Ibrahimović odveo Šveđane na Evropsko prvenstvo
Foto: AP

I Ukrajina ide u Francusku

(VIDEO, FOTO) IZBACIO DANCE: Magični Ibrahimović odveo Šveđane na Evropsko prvenstvo

Fudbal -
Poslednja dva učesnika Evropskog prvenstva su Švedska i Ukrajina.

U oba današnja revanša baraža za odlazak na EURO 2016 bilo je nerešeno:

Danska - Švedska 2:2 (0:1)

Slovenija - Ukrajina 1:1 (1:0)

Šveđani i Ukrajinci taklo su sačuvali kapital stečen u prvim mečevima u kojima su kao domaćini pobedili 2:1, odnosno 2:0.

Šveđane je do uspeha u Kopenhagenu predvodio Zlatan Ibrahimović. Kapiten je postigao oba gola za svoju reprezentaciju u 19. i 76. minutu za 0:2. Naročito je bio lep drugi gol napadača Pari Sen Žermena postignut iz slobodnog udarca.

Danci su do kraja uspeli da izjednače preko Povlsena u 81. i Vestergarda u 91. minutu, ali time nisu dobili ništa osim časnog oproštaja.

Slovenci su se nadali do poslednjih trenutaka revanša. Poveli preko Cesara već u 11. minutu. Za produžetke bio im je potreban još jedan gol... Međutim, ne samo da ga nisu postigli već su ga i primili u 97. minutu. Strelac je bio Jarmolenko.

Utakmica je toliko produžena zbog bakljade domaćih navijača usled koje je igra bila prekinuta. Domaćin je meč završio bez Brečka, isključenog u 93. minutu.

Poznato je svih 24 učesnika EURO 2016, koji će se održati u Francuskoj. Poznati su i šeširi za žreb grupa koji će se održati 12. decembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track