MARINA MALJKOVIĆ: Privukla me je ideja kluba, ali i Francuska

Lion nova stanica

MARINA MALJKOVIĆ: Privukla me je ideja kluba, ali i Francuska

Košarka -
Pošto sam živela pet godina u Limožu i Parizu francuski način života mi je veoma blizak, rekla je selektor reprezentacije Srbije

LION - Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da je odlučila da preuzme francuski Lion zbog ideje kluba i načina života u toj zemlji.

"Privukla me ideja kluba, a ja neću poreći da je Francuska imala prioritet. Pošto sam živela pet godina u Limožu i Parizu francuski način života mi je veoma blizak. Na kraju, posle svih uspeha u Srbiji bilo je vreme da odem negde drugde", rekla je Maljkovićeva u razgovoru sa francuskim medijima.

Ona je istakla da može da obeća samo rad, koji će kad-tad dati rezultate.

"Ja sam veoma zahtevna prema sebi i uvek sam imala visoke ambicije u svim klubovima gde sam radila. Tek sam stigla u Lion i još uvek je teško govoriti o krajnjim dometima ekipe. Biće nam potrebno dosta vremena tokom prve sezone. Ništa me ne plaši. U ovakvoj situaciji sam bila konstantno od kada sam preuzela Hemofarm iz Vršca, pa sve do odlaska iz Partizana i uvek sam se trudila da se adaptiram", dodala je Maljkovićeva.

Otežavajuća okolnost za selektora Srbije je to što će klub, zbog finansijskih prekršaja prethodne uprave, ovog meseca na raspolaganju imati između peti i osam prvotimki, dok će se pojedine igračice priključiti ekipi tek posle igranja u ženskoj NBA ligi i prvenstvu Afrike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track